Elrullstolar / QUICKIE / Elrullstolar / SEDEO LITE Sittsystem / QUICKIE Q400 M Sedeo Lite

QUICKIE Q400 M Sedeo LiteMitthjulsdriven elrullstol

Prestanda för inomhus- och utomhusbruk

QUICKIE Q400® M med mitthjulsdrift kombinerar fantastisk manövrerbarhet utomhus med mycket god prestanda inomhus. Detta i kombination med fördelarna med det multijusterbara sittsystemet SEDEO® LITE och innovativa kontroller skapar en perfekt elrullstol för en säker upplevelse.

Kontakt Beställningsunderlag

Pålitlig mitthjulsdrift.

Njut av en bekväm och säker körupplevelse med den nya QUICKIE Q400. Fantastisk manövrerbarhet utomhus tack vare sina motorer i kombination med fjädring på alla 6 hjul och mycket god prestanda inom hus tack vare den kompakta vändradien.

Fantastisk prestanda utomhus

Med en liten vändradie kan du njuta av intuitiv körning och fantastisk manövrerbarhet i kompakta utrymmen med denna smala (620 mm) bas och med en vändradie på 560-630 mm. Tar dig också lätt in under bord och ger åtkomst till rullstolsanpassade fordon med en låg sitthöjd från endast 415 mm.

Fantastisk prestanda utomhus

Njut av en mjuk och stabil körning med QUICKIE’s patenterade fjädring. Alla 6 hjulen har oberoende fjädring för att ta upp alla stötar och ojämnheter som kan uppstå under en tur.

QUICKIE‘s anti-pitch teknologi hindrar stolen att tippa framåt vid körning nedför kanter eller i nedförsbackar. Sitsens placering rakt ovanför drivhjulen ger bra väggrepp för bästa köregenskaper utomhus.

Kraften att åka vart du vill.

Njut av kraft och hastighet med kraftfulla 4-poliga motorer med högt vridmoment. Välj mellan maxhastighet på 6 km/h som standard eller uppgradera till 10 km/h och dessutom, med ett val av batterier på 50, 60 eller 80 Ah kan du maximiera din räckvidd upp till 40 km!

Med extremt tillförlitliga 4-poliga motorer med högt vridmoment som klarar hastigheter på 6 eller 10 km/h och val mellan 50 Ah, 60 Ah or 80 Ah batterier som maximerar din räckvidd kan du alltid köra tryggt med Q400 M SEDEO LITE.

Pålitlig mitthjulsdrift.

SEDEO LITE - justerbart sittsystem

SEDEO LITE erbjuder den i höjd justerbara ryggen med justerbara kardborreband och ett utbud av dynor som tillval. Detta inkluderar två sittdynor och fyra ryggar med justerbara band och olika konturer för komfort och positionering.

  • Alla justeringar av sittsystemet SEDEO LITE görs snabbt och enkelt med hjälp av självinstruerande skalor och endast ett verktyg. Delar kan justeras eller ompositioneras för att skapa det bästa stödet och anpassas enkelt om behoven ändras.

  • SEDEO LITE erbjuder den i höjd justerbara ryggen med justerbara kardborreband och ett utbud av dynor som tillval. Detta inkluderar två sittdynor och fyra ryggar med justerbara band och olika konturer för komfort och positionering. JAY dynor och ryggar är också kompatibla med SEDEO LITE-ramen för att täcka högre kliniska behov.

     

  • Det längdkompenserade benstödet i swing away-version hjälper dig till den bästa positionen. Det finns också ett brett utbud av både swing away benstöd och centermonterade benstöd. De finns både som manuella och i elektriskt uppfällbara versioner.

  • Det uppfällbara armstödet ger dig utrymme vid till exempel överförflyttningar. Du kan välja mellan en borttagbar eller uppfällbar version (den senare visas på bilden till höger). Alla är kompatibla med de olika alternativen av armstödsdynor. 

  • Det integrerade huvudstödsfästet är något helt nytt inom justering och desigtn. Kompatibelt med SEDEO huvudstöd (visas nedan till höger: flexibelst huvudstöd) & WHITMYER huvudstöd.

  • Det finns många positioneringselement tillgängliga såsom laterala swing away-sidostöd, lårstöd och knästöd. Alla positioneringselement är enkla att svänga ut eller så är de avtagbara. Den integrerade skenan erbjuder många alternativ för montering av olika positioneringselement.

SEDEO LITE - justerbart sittsystem

Vid behov av mer stöd eller positionering välj även bland JAY´s breda sortiment av Ryggar.

Den populära ryggen med 150 mm djup erbjuds i höjder från 200 mm till 60 cm och bredder från 300 mm till 500 mm. MDC ryggen ger utmärkt stöd och positionering medan den 180 mm höga med inbyggt bålskydd erbjuder exceptionell bröststabilitet.

Kontroll med ett knapptryck

Kontrollera din omgivning med Q400 M SEDEO LITE och dess innovativa kontrollteknologi. Tillgänglig med det pålitliga VR2 och det innovativa R-Net styrsystemet med stora utbyggnadsmöjligheter, en stor lättläst HD-display och intutiv manövrering.  

ANSLUT
Genom att använda integrerad infraröd teknologi kan du kontrollera omgivningen i din närhet såsom hemunderhållningssystem, TV-apparater, DVD:er, dockningsstationer och andra system - enkelt med din joystick.

BLUETOOTH & IDRIVE 
Kontrollera din telefon, dator, surfplatta och andra Bluetooth-enheter med detta användbara tillval. Anslut och kontrollera upp till fyra enheter.

QUICKIE PATENTERADE PROGRAMMERBARA KNAPPAR
Tack vare QUICKIE's patenterade programmerbara knappar kan du ändra funktionen på en knapp på din joystick till det kommando du önskar. Du kan också programmera en extra funktion (långt tryck) till knappar som ger dig snabbare, bekvämare och smidigare åtkomst till de funktioner du vanligen använder utan att behöva en joystick.

C-Me

Kör i förhöjd position med C-Me

C-Me handlar om att komma upp i höjd och att få mer närhet och tillgång till omgivningen. Du kan till och med röra dig framåt (i 4,5 km/h) samtidigt som du sitter i 300 mm förhöjt läge. Till skillnad från andra elrullstolar med denna funktion behåller elrullstolen sin fjädring även i detta läge och du får samma smidiga körning från början till slut. Du kan också byta läge med en knapptryckning utan att behöva stanna och får därmed en bekväm åktur.

 

Kör i förhöjd position med C-Me

Switch-It Kontroller

Om användning av en traditionell joystick inte är det bästa alternativet för dig, ger alternativa driftskontroller dig möjlighet att fullt ut uppleva din Q400 M SEDEO LITE's körkapacitet och fördelar.

Ta reda på mer.
Switch-It MicroGuide styrning i mikroformat

MicroGuide

Proportionell styrning i mikroformat som är avsedd för brukare med mycket begränsad rörelseyta och/eller styrka

Switch-It MicroPilot Styrspak

MicroPilot

Mini-Proportionell joystick

VersaGuide Kompakt Styrspak från Switch-It

VersaGuide

Kompakt proportionell kontroll

Dual Pro™ Huvudkontroller från Switch-It

Dual Pro™

Proportionerlig huvudkontroll för intuitiv körning

Switch-It Ctrl+5 Manöverbox för elrullstolar

Ctrl+5 Manöverbox

En bra genväg till ofta använda funktioner.

Switch-It DriveStation

DriveStation

Ergonomisk styrning av elrullstolar

Link-It Monteringssystem

Link-It Monterings- system

Att montera inmatningsenheter på en elrullstol

Switch-It system för hakstyrning

Hakstyrning

Eldriven och manuell mekanism för hakstyrning.

Switch-It Allround joystick

Joystick Allround

Multifunktionell joystick

Switch-It Fjärrbrytare

Fjärrbrytare

Individuella fjärrbrytare för individuell åtkomst

Dimensioner
Totalbredd:610 - 620 mm
Totallängd:Max. 1130 mm
Sittbredd:385 - 510 mm
Sitthöjd:415 - 490 mm
Sittdjup:410 - 560 mm
Ryggstödshöjd:460 - 510 mm
Bakåtlutning:85° till 120°
Vändradie:560 - 630 mm
Prestanda/Vikter
Max. räckvidd:Max. 40 km (med 80 Ah batterier)
Hastighetsalternativ:6/10 km/h
Batterier:50 Ah, 60 Ah, 80 Ah
Maximal säker lutning:
Max. kantklättring:75 mm
Elektronik:VR2, R-Net
Min. vikt:130 kg
Max. brukarvikt:136 kg

Alla tillval och tillbehör är inte kompatibla med olika rullstolskonfigurationer. Vänligen se bruksanvisning och beställningsunderlag för mer information.