Elrullstolar / QUICKIE / Elrullstolar

Elrullstolar

Inomhus eller utomhus, Quickie elrullstolar har egenskaperna och är lättmanövrerade för att ta dig dit du vill. Våra elektriska rullstolar är designade för ett självständigt liv och finns i olika modeller, med olika sitssystem och utbyggbar elektronik. Välj vilken drivhjulsbas som passar dig bäst, föredrar du framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller mitthjulsdriven elrullstol, valet är ditt! Du är alltid i kontroll med din Quickie.

Q50R

Q50R Hopfällbar elrullstol

Hopfällbar elrullstol som tar dig upp till 50 km på en enda laddning.

QUICKIE Q50 R Carbon

QUICKIE Q50 R Carbon Hopfällbar elrullstol

Res lättare med en av världens lättaste hopfällbara elrullstolar i kolfiber.

  • Vikt från endast 14.5 kg
  • Utökad räckvidd på 24 km
Q300 M Mini

Q300 M Mini Mitthjulsdriven elrullstol

Den smalaste elrullstolen med VERKLIG mitthjulsdrift.

NY!
QUICKIE Q300 M Mini Teens

QUICKIE Q300 M Mini Teens Mitthjulsdriven elrullstol

Den smala elrullstolen som växer med tonåringen.

QUICKIE Q400 M Sedeo Lite

QUICKIE Q400 M Sedeo Lite Mitthjulsdriven elrullstol

Prestanda för inomhus- och utomhusbruk

QUICKIE Q200 R

QUICKIE Q200 R Bakhjulsdriven elrullstol

Den extremt kompakta elrullstolen för inomhus och utomhus bruk.

LS-300

LS-300 Framhjulsdriven elrullstol

Med marknadens lägsta sitthöjd!

Vanligt förekommande frågor

www.sunmedwebiq.com

Den inbyggda laddningsindikatorn ger denna informationen. Du bör dock alltid läsa din bruksanvisning för de exakta instruktionerna för just din elrullstol.

Batteriets livslängd beror på många faktorer såsom användarvikt, temperatur, användning av elektriska tillval, terräng och batteriladdningsstatus. Batteriets livslängd som anges i din bruksanvisning och annan dokumentation är teoretiska maxvärden (enligt ISO 7176-standarder) och kommer alltid att påverkas av den situation som rullstolen används i.

Vid val av elrullstol är det viktigt att ha vardagens alla utmaningar i åtanke. Man ska inte heller kompromissa när det gäller säkerhet, kvalitet och prestanda. Det är naturligtvis också viktigt att möjligheten finns att anpassa rullstolen efter de individuella behoven för att uppnå högsta komfort. För att hitta rätt elrullstol för just dig ska du ta ställning till vilken typ av hjulbas som passar bäst, ska rullstolen vara framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller mitthjulsdriven? Här följer lite exempel på de olika basernas egenskaper:

Framhjulsdriven elrullstol: Ger lite extra kraft vid körning över kanter och i ojämn terräng. Med en något mindre vändradie än en bakhjulsdriven elrullstol kan du ta snävare svängar runt hörn vilket gör det smidigt att ta dig fram inomhus. I och med att det inte finns några främre länkhjul på en framhjulsdriven rullstol så får du dina fötter något närmre kroppen, vilket gör att du kan komma närmre bord och andra föremål än vad du kan med andra hjulbaser. Quickie Jive F är ett exempel på en framhjulsdriven elrullstol.

Bakhjulsdriven elrullstol: Är väldigt stabil vid körning utomhus, när du kör i ojämn terräng eller kör över trottoarkanter eller liknande. De är intuitiva att köra och har ofta väldigt bra fjädringssystem, kan komma upp i höga hastigheter och har flera körprofiler. Quickie Jive R2, Salsa R2 och Tango är exempel på bakhjulsdrivna elrullstolar. Det som skiljer dessa tre modeller är att Jive är den mest kraftfulla och med flest inställningsmöjligheter, därefter kommer Salsa och enklast är Tango som är en enkel standardelrullstol.

Mitthjulsdriven elrullstol: Är mycket intuitiva och har den allra minsta vändradien vilket gör dem väldigt smidiga att manövrera inomhus. För bästa körkomfort även på ojämnt underlag ute har de avancerade fjädringssystem så att färden blir smidig och bekväm var du än kör. Mitthjulsdrivna elrullstolar tar din självständighet till nästa nivå. Quickie Jive M och Salsa M2 är exempel på elrullstolar från Quickie med mitthjulsdrift.