#UnstoppableAmbition

Ta reda på mer
Sport / RGK / Sportrullstolar

Sportrullstolar

RGK Wheelchairs är en del av Sunrise Medical.
Sportrullstolar från RGK är måttanpassade helt efter den individ som ska använda rullstolen.
Efter utprovning där specifik konfiguration tas fram lämnas en offert på stolens pris. Efter godkännande från kund beställs sedan sportrullstolen som då tillverkas enligt dessa mått och blir därmed helt unik.
Leveranstid: från 12 veckor. 

Läs mer om hela beställnings- och inköpsprocessen här.

Varje atlet är unik och vi förstår vikten av att ha olika rullstolar för olika sporter som är gjorda för att passa varje individ och för att möta olika behov. Från rullstolssporter på nybörjarnivå, till professionell rullstolsbasket och rullstolstennis, RGK:s utbud av förstklassiga måttbeställda sportrullstolar och konfigurerbara racingrullstolar är designade för att maximera din prestation! Du kan vara säker på att din sportrullstol har konstruerats för att maximera din potential, så att du enbart kan koncentrera dig på ditt spel, dina mål och på din seger!

Vilken sport vill du använda din rullstol i?

RGK Club Sport

RGK Club Sport Sportrullstol

The ideal first adjustable sports wheelchair!

GrandSlam CX

GrandSlam CX Sportrullstol

Truly merge your mind, body and wheelchair with this superior CX seating option

 • Carbon Fibre Axle and Seat
 • Tri-Frame Chassis Design
RGK Elite X

RGK Elite X Sportrullstol

The next generation basketball wheelchair

 • Made to Measure
 • Aluminium Frame
RGK GrandSlam

RGK GrandSlam Sportrullstol

High End Sports Tennis Wheelchair

 • Made to Measure
 • Aluminium Frame
RGK Grand Slam X

RGK Grand Slam X Sportrullstol

The next generation tennis wheelchair

 • Made to Measure
 • Aluminium Frame
RGK Allstar G2

RGK Allstar G2 Sportrullstol

The ultimate club sports wheelchair

 • Made to Measure
 • Aluminium Frame
RGK Predator

RGK Predator Sportrullstol

Built to Empower Your Game

 • Made to Measure
 • Aluminium Frame

#UnstoppableAmbition

Se video

Historia

RGK:s historia började 1988 efter en livsavgörande trafikolycka som slutade i att grundarna Russel Simms och Greg Edem blev paraplegiker. De fann ett gemensamt intresse för rullstolsbasket och deras tid på banan fick dem att inse hur begränsande en rullstol kan vara i både komfort och prestanda och det var så RGK föddes. De startade med en önskan att skapa en handgjord rullstol som är byggd för att passa varje individ. En rullstol som är skräddarsydd inte bara för sportändamål utan också för det dagliga livet. De visste inte då hur stor inverkan deras vision skulle ha på deras liv, på andras liv och på sportprestationer för många idrottare över hela världen. RGK är en global ledare inom måttanpassade rullstolar och är stolta över att skräddarsy och skapa den perfekta rullstolen för just dig. Det är vår passion och det är därför vi gör det vi gör.

Värderingar

Våra värderingar är enkla och har aldrig förändrats. Att respektera din individualitet är vår passion, vilket är anledningen till att vi skapar konfigurerbara och måttanpassade sportrullstolar. Vi står helt till din tjänst, att skapa den perfekta sportrullstolen är anledningen till att vi existerar. Som experter inom vårt område delar vi med oss av vår kunskap och erfarenhet för att ge dig den allra bästa servicen. Genom att flytta på gränserna inom design under de senaste 30 åren har vi etablerat oss som marknadsledare; enkelt uttryckt kan ingen annan göra det vi gör. Nyckeln är perfektion och vi strävar efter att erbjuda produkter av högsta kvalitet. Vi garanterar support under hela din resa, både under tiden och processen efter du har fått din egen sportrullstol från RGK Wheelchairs.