Manuella rullstolar / BREEZY / Komfortrullstolar

Komfortrullstolar

Inom Breezy hittar du bekväma högkvalitativa komfort- och tilt-in-space-stolar. 

BREEZY Emineo

BREEZY Emineo

Fördelarna med en rullstol som både är anpassningsbar och bekväm.

Vanligt förekommande frågor

Totalbredden hittar du i bruksanvisningen eller i beställningsunderlaget på respektive produkt. Det som är viktigt att veta när det gäller manuella rullstolar är om du har kambring så ökar totalbredden fort. Tex en stol med 6 grader kambring och 24" hjul, blir 8 cm bredare än en stol med 0 grader kambring.

Om du har en hopfällbar rullstol hittar du det på krysset under rullstolens sits. Om du har en rullstol med fast ram hittar du serienumret på ramens baksida.

Trycket beror på däcktypen. För mer information se produktens bruksanvisning.

Valet av ett däck beror på i vilken miljö du planerar att använda rullstolen. Det finns två kategorier: luftdäck och och massiva däck. I allmänhet föredrar en aktiv användare alltid ett luftdäck, eftersom det ger större komfort, precision och körprestanda. Det är dock föremål för punkteringar och regelbundet underhåll. Vad gäller massiva däck kräver de inget underhåll och riskeras inte att punkteras men körkvaliteten är lägre, vilket är bättre för de mindre aktiva.

Valet av hjulstorlek beror på hur lång du är och hur du vill sitta. Större hjul kan ge mer komfort tack vare lägre rullmotstånd, särskilt när du är utomhus. Mindre hjul anses emellertid göra din rullstol mer smidig. Ditt val av hjulstorlek bör göra det möjligt för dig att sitta bekvämt och samtidigt kräva en minimal ansträngning för att driva din stol framåt.

 1 2 
Tilt-in-space rullstolar och komfortrullstolar är bra alternativ för de mer beroende rullstolsburna med krav på hög sittkomfort och/eller möjlighet till anpassning till förändrade behov. Designad med både användare och vårdare i åtanke, erbjuder de fullständig justerbarhet och utmärkta positioneringsalternativ, vilket möjliggör snabb och enkel anpassning till individuella behov - nu och i framtiden. Tack vare tiltfunktionen kan sittpositionen enkelt anpassas till aktivitet och förändring i tryckfördelning.
 
Multifunktionella rullstolar utformade för intensiv och långvarig användningBreezy multifunktionella rullstolar har varit ett populärt val för hem och på vårdhem under många år. De är robusta, mycket justerbara och erbjuder otaliga positioneringsalternativ för en bekväm användning - och enkel återanvändning. Naturligtvis garanteras en stabil och jämn takt. 

Olika typer av tilt-in-space rullstolar
Det finns olika rullstolar som passar olika behov och användningssituationer. Utforska vårt sortiment och välj den modell som passar dina behov.