Manuella rullstolar / QUICKIE / Aktivrullstolar

Aktivrullstolar

Quickie manuella rullstolar är aktivrullstolarna som är en förlängning av din egen kropp. Målet är att du ska ha en rullstol som är anpassad efter dig, din livsstil och vara ett uttryck för din personlighet. Våra kryssfällda och aktiva fastramsrullstolar är fullt anpassningsbara för att passa dig och dina behov samt ditt aktiva liv. Varje rullstol från Quickie har sin egen bestämda personlighet, därför finns det en också för dig!

Nitrum

Nitrum Fastramsrullstol

Energy into Motion.

  • Från 7.5 kg
  • Gjord av aluminium 7020
Wheelblades

Wheelblades

Skidor till din rullstol!

QUICKIE Xenon²

QUICKIE Xenon² Kryssfälld rullstol

Mycket enkel att fälla ihop

QUICKIE Xenon² SA

QUICKIE Xenon² SA Kryssfälld rullstol

Marknadens lättaste kryssfällda rullstol med sidosvängbara benstöd

QUICKIE M6

QUICKIE M6 Kryssfälld rullstol

För den tyngre brukaren

Livet tar inte slut för att du sitter i rullstol. Det blir ett nytt liv. Och det ger den perfekta möjligheten att övervinna dina gränser varje dag.

Patricia Santana, Spain

Vanligt förekommande frågor

Totalbredden hittar du i bruksanvisningen eller i beställningsunderlaget på respektive produkt. Det som är viktigt att veta när det gäller manuella rullstolar är om du har kambring så ökar totalbredden fort. Tex en stol med 6 grader kambring och 24" hjul, blir 8 cm bredare än en stol med 0 grader kambring.

Om du har en hopfällbar rullstol hittar du det på krysset under rullstolens sits. Om du har en rullstol med fast ram hittar du serienumret på ramens baksida.

Trycket beror på däcktypen. För mer information se produktens bruksanvisning.

Valet av ett däck beror på i vilken miljö du planerar att använda rullstolen. Det finns två kategorier: luftdäck och och massiva däck. I allmänhet föredrar en aktiv användare alltid ett luftdäck, eftersom det ger större komfort, precision och körprestanda. Det är dock föremål för punkteringar och regelbundet underhåll. Vad gäller massiva däck kräver de inget underhåll och riskeras inte att punkteras men körkvaliteten är lägre, vilket är bättre för de mindre aktiva.

Valet av hjulstorlek beror på hur lång du är och hur du vill sitta. Större hjul kan ge mer komfort tack vare lägre rullmotstånd, särskilt när du är utomhus. Mindre hjul anses emellertid göra din rullstol mer smidig. Ditt val av hjulstorlek bör göra det möjligt för dig att sitta bekvämt och samtidigt kräva en minimal ansträngning för att driva din stol framåt.

 1 2 
Behöver du en specialanpassad rullstol?

Fastramsrullstolar - passar utmärkt till aktiva brukare som vet vad de vill ha ut av en rullstol. Med färre rörliga delar, kommer huvudparten av energin från varje drivringstag att resultera i rörelse framåt. Mycket bra respons, styv ram och väldigt låg vikt ger exakt kontroll, utmärkt balans och perfekta köregenskaper.

Quickie Helium är ett exempel på en fastramsrullstol. Helium med sin låga vikt och kompakta design gör det enkelt att lasta i och ur rullstolen i bilen, perfekta köregenskaper som bidrar till ett aktivt liv. Även Quickie Life R ingår i kategorin fastramsrullstolar, dess stabila konstruktion är din starka och pålitliga följeslagare.

Kryssfällda rullstolar - är ett utmärkt val om ditt behov över tid förändras. De är mycket inställbara, väldigt låg vikt, enkla att transportera och erbjuder ett stort utbud av positioneringstillbehör. Vi har kryssfällda rullstolar i två olika modeller, med fasta benstöd eller swing away benstöd som är löstagbara och sidosvängbara. Stolarna med fasta benstöd liknar mer en rullstol med fast ram, men har ändå fördelen av att den kan fällas ihop vid transport. Löstagbara benstöd kan vara en fördel då man behöver kunna svänga bort benstöden vid förflyttning till och från rullstolen eller om man önskar ett smidigare "paket" när man transporterar sin rullstol.

Quickie Xenon2 är en kryssfälld rullstol som enkelt fälls ihop för transport och förvaring. Quickie Life FF och Life Swing away är en stabil och samtidigt smidig kryssfälld rullstol som passar i klassen för aktiv allroundrullstol, skillnaden mellan modellerna är att Life FF har fasta benstöd medan Life Swing away har löstagbara, sidosvängbara benstöd.