Manuella rullstolar / QUICKIE / Aktivrullstolar

Aktivrullstolar

Quickie manuella rullstolar är aktivrullstolarna som är en förlängning av din egen kropp. Målet är att du ska ha en rullstol som är anpassad efter dig, din livsstil och vara ett uttryck för din personlighet. Våra kryssfällda och aktiva fastramsrullstolar är fullt anpassningsbara för att passa dig och dina behov samt ditt aktiva liv. Varje rullstol från Quickie har sin egen bestämda personlighet, därför finns det en också för dig!

Wheelblades

Wheelblades

Skidor till din rullstol!

Xenon² FF

Xenon² FFKryssfälld rullstol

Mycket enkel att fälla ihop

Life

LifeKryssfälld rullstol

Väger lite men orkar mycket!

Xenon² SA

Xenon² SAKryssfälld rullstol

Världens lättaste kryssfällda rullstol med sidosvängbara benstöd

M6

M6Kryssfälld rullstol

För den tyngre brukaren

Life R

Life RFastramsrullstol

Designad för att förenkla din vardag nu och i framtiden.

Livet tar inte slut för att du sitter i rullstol. Det blir ett nytt liv. Och det ger den perfekta möjligheten att övervinna dina gränser varje dag.

Patricia Santana, Spain

Vanligt förekommande frågor

Totalbredden hittar du i bruksanvisningen eller i beställningsunderlaget på respektive produkt. Det som är viktigt att veta när det gäller manuella rullstolar är om du har kambring så ökar totalbredden fort. Tex en stol med 6 grader kambring och 24" hjul, blir 8 cm bredare än en stol med 0 grader kambring.

Om du har en hopfällbar rullstol hittar du det på krysset under rullstolens sits. Om du har en rullstol med fast ram hittar du serienumret på ramens baksida.

Trycket beror på däcktypen. För mer information se produktens bruksanvisning.

Valet av ett däck beror på i vilken miljö du planerar att använda rullstolen. Det finns två kategorier: luftdäck och och massiva däck. I allmänhet föredrar en aktiv användare alltid ett luftdäck, eftersom det ger större komfort, precision och körprestanda. Det är dock föremål för punkteringar och regelbundet underhåll. Vad gäller massiva däck kräver de inget underhåll och riskeras inte att punkteras men körkvaliteten är lägre, vilket är bättre för de mindre aktiva.

Valet av hjulstorlek beror på hur lång du är och hur du vill sitta. Större hjul kan ge mer komfort tack vare lägre rullmotstånd, särskilt när du är utomhus. Mindre hjul anses emellertid göra din rullstol mer smidig. Ditt val av hjulstorlek bör göra det möjligt för dig att sitta bekvämt och samtidigt kräva en minimal ansträngning för att driva din stol framåt.

 1 2 
Behöver du en specialanpassad rullstol?