Aktiva lättviktsrullstolar, perfekt för din livsstil och uttryck för din personlighet

Quickie manuella rullstolar är aktivrullstolarna som är en förlängning av din egen kropp. Målet är att du ska ha en rullstol som är anpassad efter dig, din livsstil och vara ett uttryck för din personlighet. Våra kryssfällda och aktiva fastramsrullstolar är fullt anpassningsbara för att passa dig och dina behov samt ditt aktiva liv. Varje rullstol från Quickie har sin egen bestämda personlighet, därför finns det en också för dig!

  • Sortera efter:
  • Mest populära

Vilken typ av ram vill du ha?

Behöver du kunna ta bort benstöden?

Behöver du en stol som kan tiltas?

Behöver du en stol som är krocktestad?

Mest populära

Aktiva rullstolar från Quickie

Fastramsrullstolar - passar utmärkt till aktiva brukare som vet vad de vill ha ut av en rullstol. Med färre rörliga delar, kommer huvudparten av energin från varje drivringstag att resultera i rörelse framåt. Mycket bra respons, styv ram och väldigt låg vikt ger exakt kontroll, utmärkt balans och perfekta köregenskaper.
 

Quickie Helium är ett exempel på en fastramsrullstol. Helium med sin låga vikt och kompakta design gör det enkelt att lasta i och ur rullstolen i bilen, perfekta köregenskaper som bidrar till ett aktivt liv. Även Quickie Life R ingår i kategorin fastramsrullstolar, dess stabila konstruktion är din starka och pålitliga följeslagare.

Kryssfällda rullstolar - är ett utmärkt val om ditt behov över tid förändras. De är mycket inställbara, väldigt låg vikt, enkla att transportera och erbjuder ett stort utbud av positioneringstillbehör. Vi har kryssfällda rullstolar i två olika modeller, med fasta benstöd eller swing away benstöd som är löstagbara och sidosvängbara. Stolarna med fasta benstöd liknar mer en rullstol med fast ram, men har ändå fördelen av att den kan fällas ihop vid transport. Löstagbara benstöd kan vara en fördel då man behöver kunna svänga bort benstöden vid förflyttning till och från rullstolen eller om man önskar ett smidigare "paket" när man transporterar sin rullstol.

Quickie Xenon2 är en kryssfälld rullstol som enkelt fälls ihop för transport och förvaring. Quickie Life FF och Life Swing away är en stabil och samtidigt smidig kryssfälld rullstol som passar i klassen för aktiv allroundrullstol, skillnaden mellan modellerna är att Life FF har fasta benstöd medan Life Swing away har löstagbara, sidosvängbara benstöd.

Våra varumärken