{

NitrumFastramsrullstol

Konstruerad in i minsta detalj för att omvandla energi till rörelse så att du orkar längre och snabbare.

Energy into Motion.

Nitrum - med exakt justering och innovativa funktioner. Den är inte bara snygg och har låg vikt utan den är också extremt bra på att effektivt översätta din energi till rörelse. Vår långa erfarenhet från att utvecklat avancerade manuella rullstolar i kombination med input från brukare har drivit designen av den senaste rullstolen från QUICKIE. Avsedd för brukare som letar efter oöverträffad körprestanda, innovativa detaljer och ett stort utbud av tillval för att få den perfekta passformen

Kontakt Beställningsunderlag
Crash Tested QUICKIE Nitrum aktiv manuell rullstol

Skapa och se

3D Visualisering

Använd vårt visualiseringsverktyg för att efter du har gjort dina val se hur just din Nitrum kommer att se ut. 
Klicka på knappen nedan för att börja.

Start
3D Visualisering
Pro-alternativ

Exceptionell ramkonstruktion

Pro-alternativ

För de mer kräsna användarna erbjuder vi Pro- alternativ. Vid utvecklingen av Nitrum fokuserade vi på att minimera vikten på varje komponent och på att uppnå maximal ramstyvhet Nitrum Pro-alternativen är resultatet av detta. Ramen kännetecknas av det fasta svetsade ryggstödet och den fasta svetsade axeln som sparar vikt, ökar styvheten och minskar rörliga delar. Formeln är enkel: Färre rörliga delar betyder mindre spel, mindre underhåll och lägre vikt.

Vikt & material

Låg vikt

Detta är innovativt ingenjörskap när den är som bäst. Vi använder toppmoderna material och tillvägagångssätt för att minimera vikten (från 7,5 kg) och maximera styrkan så att det går åt mindre energi för att driva stolen.

  • Med färre påfrestningspunkter tack vare dess långa sidor är vårt unika ovala ramrör starkare än ett runt ramrör eftersom det är mindre benäget att böja sig under tryck. Det väger också mindre eftersom det går åt mindre material till denna form.

  • Ramen är skulpterad av ett högkvalitativt aluminium (7020) och är speciellt värmebehandlad med vår patenterade ShapeLoc-teknik så att röret är betydligt tunnare och lättare utan att behöva offra styrka.

  • Olika delar på en rullstol ökar vikten och kan orsaka energiförlust genom vibrationer. NITRUM är handsvetsad som en enda enhet vilket ger en styvare upplevelse med lägre vikt.

  • Det smidda ryggstödsfästet i aluminium är extremt styvt och mycket energieffektivt utan att offra ryggstödets justerbarhet i vinkel eller höjd.

Låg vikt
Perfekt passform

Justerbarhet

Perfekt passform

Kroppens positionering är avgörande för framdrivnings-effektiviteten. När din vikt balanseras felaktigt är din rullstol svårare att driva framåt. Hos NITRUM hittar du det största utbudet av storlekar och justeringar i sin klass så att du kan uppnå din perfekta passform.

Att lyfta

Unikt twist-lock för att fälla ryggstödet.

Ta bara tag i den patenterade stången med twist-lock med ena handen och vrid den för att låsa upp, fälla och lyfta in rullstolen i din bil. Med dubbel låsning kan du också använda samma stång för att lyfta rullstolen. Ryggstödet låses utan att man behöver ta bort sidoskydd eller en låg dyna.

Fler funktioner
Patenterat länkhjulshus.

Precisionskontroll

Patenterat länkhjulshus.

Istället för att svetsa ihop flera delar är länkhjulshuset en enda ihålig smidd komponent. Starkare, lättare och helt justerbar, vinkeln (1) och höjden (2) kan ändras medan du sitter i rullstolen. En optimerad länkhjulsposition gör rullstolen enkel att använda och ger maximal framdrivningseffektivitet.

Integrerade LED-lampor med avtagbart batteri.

Innovationer inspirerade av brukare

Integrerade LED-lampor med avtagbart batteri.

LED-lamporna är monterade i länkhjulshusen och har 3 lägen (hög, låg och blinkande) som lyser upp din väg och samtidigt gör att du syns. Batteriet ger upp till 4 timmars körtid och kan enkelt tas bort för laddning eller för att spara dig 110 grams vikt.

Dimensioner
Sittbredd:320-500 mm
Sittdjup:340-500 mm
Sitthöjd fram:430-570 mm
Bakre sitthöjd:370-500 mm
Ryggstödshöjd:250-450 mm
Bakåtlutning:-17.5° - 10°
Färger:32
Prestanda/Vikter
Max. brukarvikt:125 kg
Totalvikt:7.5 kg
Transport
KrocktestadDenna produkt har krocktestats och godkänts enligt kraven för ISO 7176-19.

Alla tillval och tillbehör är inte kompatibla med olika rullstolskonfigurationer. Vänligen se bruksanvisning och beställningsunderlag för mer information.