QUICKIE HeliumFastramsrullstol

Quickie Helium är en innovativ aktivrullstol med nya material och nya teknologier för att få de allra bästa köregenskaperna i en stark, styv och nu ännu lättare stol. Helium ger maximala köregenskaper med ett fullt utbud av ergonomiska inställningar för att kuna fininställa stolen efter varje brukares behov. Det är nu möjligt att köra långa sträckor men samtidigt använda minsta möjliga kraft och man slipper bli trött. Eftersom stolen är så lätt är det enkelt att lyfta och transportera Helium överallt.

NYHETER RYGGKLÄDSEL!
Läs mer om uppgraderingen av vår ryggklädsel till våra manuella rullstolar här. 

Kontakt Beställningsunderlag
Crash Tested Quickie Helium manuell rullstol
Lättvikt

Lättvikt

QUICKIE Helium är gjord av högkvalitativ aluminium. Detta  tillsammans med hydroform teknologi som är lånad från tävlingscykelindustrin gör att rören kan formas ovala.  Teknologin ger en mycket hållbar och stabil ram med tunna rörväggar som sparar vikt. Dessutom behövs inga stabiliserande stag under rullstolen vilket gör Helium extremt lätt och blir  därför den perfekta stolen vid hantering och lyft in och ur bil.  Resultatet är en fullt inställbar rullstol med vikt från 6,8 kg samt en maximal brukarvikt på hela 125 kg.

Fullt inställbar i kombination med låg vikt

Fullt inställbar i kombination med låg vikt

Trots sin låga vikt är Helium fullt inställbar och kan anpassas perfekt till brukaren. Steglös inställning av tyngdpunkt, vinklingsbart och höjdjusterbart ryggstöd samt möjlighet att välja sittvinkel är några av Heliums främsta egenskaper.
Ett stort antal storlekar samt endast 2 cm steg vad det gäller både sittbredd och sittdjup gör att Helium kan skräddarsys efter brukarens behov.

Sittvinkel och knävinkel

Sittvinkel och knävinkel

Sitthöjden på Helium är valbar både fram och bak och kan efterjusteras vid behov. Detta gör stolen lämplig för både långa och korta brukare samt möjliggör stor variation av sittvinkeln utan att kilar behöver användas. 
Dessutom kan man välja en låg sitthöjd både fram och bak för att på så sätt kunna placera en hög och riktigt bra tryckavlastande dyna i rullstolen. 
Stolen är mycket kompakt och möjligheten att välja 100 alternativt 92 graders knävinkel gör att brukaren lätt kommer intill vid förflyttningar.

Freestyle rygg

Freestyle rygg

Freestyle ryggen är gjord  i kolfiber vilket ger en låg  vikt i kombination med snygg design. Ryggen är integrerad i rullstolens  ryggrör och ger brukaren ett stabilt och fast ryggstöd.  Fast rygg gör att kraften från brukaren överförs bättre till rullstolen vid körning.  Dessutom  ges fri rörlighet för armarna då inga ryggrör kommer i vägen varken vid körning eller då man önskar nå saker i omgivningen.

Dimensioner
Totalbredd:SW + 170 mm (0°); SW + 230 mm (3°); SW +290 mm (6°); SW +350 mm (9°). Vissa konfigurationer kan överstiga en total bredd på 700 mm.
Sittbredd:320 - 460 mm (i steg om 20 mm)
Sittdjup:340 - 480 mm (i steg om 20 mm)
Sitthöjd fram:430 - 570 mm (i steg om 10 mm)
Bakre sitthöjd:370 -500 mm (i steg om 10 mm)
Ryggstödshöjd:250 - 450 mm i steg om 25 mm
Ryggstödsvinkel:-31° till +15° i steg om 3.5°
Vinkel ram:100° / 92° / 88°
Raminvinkling:0 mm, 10 mm & 30 mm (på varje sida)
Kambring:0° / 3° / 6° / 9°
Färger:32 färger
Prestanda/Vikter
Max. brukarvikt:125 kg (100 kg för Proton hjul, lättviktsklädsel och lättviktsrygg samt fast ryggvinkel)
Totalvikt:från 6,0 kg (med fast ryggvinkel och fast drivhjulsblock) annars från 6,8 kg
Transport
KrocktestadDenna produkt har krocktestats och godkänts enligt kraven för ISO 7176-19.

Alla tillval och tillbehör är inte kompatibla med olika rullstolskonfigurationer. Vänligen se bruksanvisning och beställningsunderlag för mer information.