Manuella rullstolar / Levo / Levo Manuella Stårullstolar

Levo Manuella Stårullstolar

Levo rullstolar hjälper dig att komma upp i ståställning vilket ger dig nya möjligheter och hjälper dig både fysiskt och psykiskt. 

Levo Summit El

Levo Summit El Stårullstol

Levo Summit EL Manuell rullstol med elektrisk uppresningsfunktion

Levo Compact Easy Variable (LCEV)

Levo Compact Easy Variable (LCEV) Stårullstol

Manuell rullstol med elektrisk uppresningsfunktion

Levo Active Easy (LAE)

Levo Active Easy (LAE) Stårullstol

Manuell rullstol med manuell uppresningsfunktion

Vanligt förekommande frågor

Totalbredden hittar du i bruksanvisningen eller i beställningsunderlaget på respektive produkt. Det som är viktigt att veta när det gäller manuella rullstolar är om du har kambring så ökar totalbredden fort. Tex en stol med 6 grader kambring och 24" hjul, blir 8 cm bredare än en stol med 0 grader kambring.

Om du har en hopfällbar rullstol hittar du det på krysset under rullstolens sits. Om du har en rullstol med fast ram hittar du serienumret på ramens baksida.

Trycket beror på däcktypen. För mer information se produktens bruksanvisning.

Valet av ett däck beror på i vilken miljö du planerar att använda rullstolen. Det finns två kategorier: luftdäck och och massiva däck. I allmänhet föredrar en aktiv användare alltid ett luftdäck, eftersom det ger större komfort, precision och körprestanda. Det är dock föremål för punkteringar och regelbundet underhåll. Vad gäller massiva däck kräver de inget underhåll och riskeras inte att punkteras men körkvaliteten är lägre, vilket är bättre för de mindre aktiva.

Valet av hjulstorlek beror på hur lång du är och hur du vill sitta. Större hjul kan ge mer komfort tack vare lägre rullmotstånd, särskilt när du är utomhus. Mindre hjul anses emellertid göra din rullstol mer smidig. Ditt val av hjulstorlek bör göra det möjligt för dig att sitta bekvämt och samtidigt kräva en minimal ansträngning för att driva din stol framåt.

 1 2