{

QUICKIE Q200 RBakhjulsdriven elrullstol

Q200 R är perfekt för användning utomhus samtidigt som den är smidig att använda inomhus.

Kontakta oss

Den extremt kompakta elrullstolen för inomhus och utomhus bruk.

QUICKIE Q200 R har tagits fram genom en innovativ metod som kallas SMART Base Technology. Denna hjälpte oss att förstå hur mindre ändringar i chassit påverkar prestandan och tack vare det har vi skapat ett i minsta detalj uppmätt chassi som passar för både inomhus- och utomhusbruk. 
Genom utveckling via SMART-teknologin kan elrullstolen Q200 R skryta med ett litet fotavtryck på 580 mm brett och 1070 mm långt och med en vändcirkel på 1700 mm vilket underlättar navigation även i små utrymmen. 

Köra utomhus? Q200 ger bra stabilitet för att förhindra tippning och med en maximal vikt på 136 kg är den idealisk även för längre och större brukare. Med Q200 R är det tack vare de större länkhjulen enkelt att ta sig uppför backar och fram över ojämn terräng.  Q200 R har utmärkt prestanda och kan ta sig uppför backar med upp till 8 graders lutning.

Q200 har en mycket låg vikt på 98 kg och med nedfällbar rygg är den enkel att t. ex transportera in och ut ur en bil. 

Kontakt
Crash Tested

Smart base technology

Alla elrullstolar har samma utmaningar - vi uppfann SMART BASE Technology.

Vår vision var att skapa en ultimat elrullstol för inomhus/utomhus bruk som är supersmidig att manövrera inomhus samtidigt som det inte kompromissas med stabilitet och prestanda vid utomhus bruk. Men hur designar man en sådan välbalanserad elrullstol? 

Ett stort chassi innebär svårigheter vid manövrering i trånga miljöer.  Är chassit för litet är det risk för tippning och man förlorar väggrepp. Med SMART Base Technology testade vi  100 olika konfigurationer för att hitta den perfekta kombinationen.

Resultatet är QUICKIE Q200 R. En legitimt kompakt elrullstol som är bra som första elrullstol och som ger det allra bästa väggreppet, stabilitet och till och med förmågan att klättra uppför trottoarkanter på upp till 100 mm.  

Den lilla elrullstolen som passar bra utomhus

Ska du ut en sväng? Q200 R´s inomhusfunktioner passar lika bra utomhus. Dess kompakta dimensioner ger mycket bra väggrepp och stabilitet över olika typer av underlag, sluttningar och även när man kör uppför trottoarkanter. Med en längd på 1070 mm, 580 mm bredd och större 14” drivhjul och 9” länkhjul ger Q200 R mer stabilitet och väggrepp än sin lillebror. De extra musklerna kommer att vara användbara när du åker över ojämn terräng.

 • Känner du dig osäker när du ska ta dig över kanter och hinder? Q200 R’ s kantklättrare kan ta itu med kantstenar på upp till 100 mm vid låg hastighet och till och med från en stillastående start.

 • Traditionellt klarar sig elrullstolar för både inomhus- och utomhusbruk inte så bra i brantare lutningar – ett problem vi löste med SMART BASE TECHNOLOGY. Via precisionstestning kom vi fram till att en längd på 1070 mm på Q200R ger bästa stabilitet för att förhindra tippning och hålla dig säker – även i lutningar på upp till 8°.

  SMART BASE TECHNOLOGIN hjälpte inte bara till att beräkna dimensionerna för chassit, utan även den idealiska sittpositionen för att MAXIMERA VÄGGREPPET mellan drivhjulet och marken. Kombinerat med fjädringen på Q200 R kommer du att njuta av en säker, smidig och lyhörd körning som normalt bara förväntas av en större elrullstol.

 • Tack vare kraftiga 55 Ah-batterier är det inga problem att ta en längre runda på stan med din Q200 R eller på mer ojämn terräng. Med möjligheten att ta dig 31 km på en enda laddning har du gott om tid att shoppa eller göra något annat på vägen.

 • Q200 R väger endast 98 kg vilket innebär att den ganska enkelt kan lyftas in och ut ur ett fordon. Är du orolig för att du inte har tillräckligt med utrymme? Med en helt nedfällbar rygg och avtagbara benstöd och armstöd får elrullstolen plats i de flesta bilars bagageutrymme och kan dessutom ställas undan hemma.

 • Tack vare att den intuitiva Q200 R är så kompakt och lättmanövrerad är den smidig i kollektivtrafik. Föredrar du att resa med bil? Q200 R kan förvaras i bagageutrymmet eller användas som säte under resa.

Den lilla elrullstolen som passar bra utomhus

DESIGNAD FÖR ATT PASSA DIG

Q200 R passar bra både utomhus och inomhus. Den har större hjul än Q100 R och kan bättre ta itu med den ojämna terrängen utomhus. Med en vikt på 98 kg och en helt nedfällbar rygg samt avtagbara benstöd och armstöd är Q200 också utformad för miljön i hemmet. Q200 kan lyftas och förvaras i bagageutrymmet eller ställas undan hemma. • Större länkhjul • Ultrakompakt • Litet vändutrymme • Enkla överförflyttningar

Har du tröttnat på att skrapa sidan på din rullstol när du försöker ta dig igenom en smal dörröppning? Med det smala chassit på Q200 R blir det lättare att ta sig fram mellan café-bord och i smala korridorer.

 

Med en längd på bara 1070 mm kommer du med Q200 smidigt in i och ut ur hissar och andra små utrymmen utan att behöva kompromissa med elrullstolens stabilitet.

Med Q200 R behöver du inte utföra komplicerade manövrar för att ta dig runt i små utrymmen såsom smala korridorer, kök eller andra begränsade utrymmen. Detta tack vare det kompakta vändutrymmet på 1700 mm.

Styrsystmet och benstöden är undansvängbara och därmed kan du med Q200 R komma närmare möbler som t. ex bord och stolar för enklare överförflyttningar. 

DESIGNAD FÖR ATT PASSA DIG
LUTA DIG TILL TILLBAKA OCH SLAPPNA AV

LUTA DIG TILL TILLBAKA OCH SLAPPNA AV

Sätet på Q200 R har designats för att passa dig. Med ett flertal inställningsmöjligheter och en justerbar rygg  för att möta olika positioneringsbehov kan du känna dig trygg med att om dina behov förändras så kan sätet också göra det. 

Justeringar inkluderar:

 • Sittbredd: 410-510 mm 
 • Sittdjup: 405 - 505 mm
 • Ryggstödsvinkel: 0, 4, 8 och 12 grader
 • Sittvinkel: 0, 3 och 6 grader
 • Sidoskydd 0 - 50 mm
 • Sitthöjd 450 - 490 mm
 • Armstödshöjd 230 - 305 mm
Dimensioner
Totalbredd:580 mm
Totallängd:1070 mm
Sittbredd:380 - 490 mm
Sitthöjd:450 mm eller 490 mm
Sittdjup:405 - 505 mm
Sitstilt:0° - 6°
Ryggstödshöjd:500 mm
Bakåtlutning:0°, 4°, 8° & 12° (manuell)
Vändradie:1700 mm
Prestanda/Vikter
Max. räckvidd:31 km
Hastighetsalternativ:6 km/h
Batterier:55 Ah
Maximal säker lutning:
Max. kantklättring:70 mm - 100 mm (med kantklättrare)
Elektronik:VR2
Min. vikt:från 98 kg (inkl. 55 Ah batterier)
Max. brukarvikt:136 kg
Transport
KrocktestadDenna produkt har krocktestats och godkänts enligt kraven för ISO 7176-19.

Alla tillval och tillbehör är inte kompatibla med olika rullstolskonfigurationer. Vänligen se bruksanvisning och beställningsunderlag för mer information.