JAY J2 DjupSittdyna

Stabilitet och positionering vid hög risk för trycksår

Syftet med JAY J2 Djup sittdyna är att skydda huden på brukare i högriskgruppen för trycksår. Den mycket goda tryckfördelningen och skjuvningsreduceringen som kännetecknar J2 Djup, i kombination med dess goda komfort och stabilitet, gör dynan till en mycket effektiv rehabiliteringsprodukt. J2 Djup bas: Den stödjande och stadiga basen är fuktsäker och lätt att anpassa så att den uppfyller varje brukares speciella krav. Sittgropen har gjorts längre, i förhållande till J2-sittdynan, för att passa olika bäckenpositioner. Den smalnar av i bakkanten för att stödja och fixera Fluidinlägget. Framkanten är avfasad för att stödja låren både medialt och lateralt för att få en bättre sittposition utan att funktionen begränsas. För brukare som inte kan göra viktöverföring själv.

Kontakt
JAY J2 djup rullstolsdyna
Skumbas

Skumbas

Den djupa skumbasen ger bästa möjliga stabilitet och positionering för brukaren.

Fluidinlägg

Fluidinlägg

Fluidinlägget bildar en stor kontaktyta med ett jämt och lågt tryck. Fluiden har samma viskositet oberoende av temperatur. Fluiden är innesluten av en plastfilm som är överdimensionerad för att kunna följa den sittandes rörelser så att skjuvningen sker inuti fluidinlägget  och inte i den sittandes hud.

Överdrag

Överdrag

JAY J2 djup har luftgenomsläppligt överdrag som standard. Inkontinensöverdrag finns som tillval.

Dimensioner
Totalbredd:36 - 61 cm
Totalhöjd:10.2 cm
Djup:36 -51 cm
Vikter
Totalvikt:5.4 kg
Max. brukarvikt:150 kg
Alternativ
Överdragstyp:Luftgenomsläppligt/Inkontinens

Alla tillval och tillbehör är inte kompatibla med olika rullstolskonfigurationer. Vänligen se bruksanvisning och beställningsunderlag för mer information.