Vi hittade svar på:

WheelDrive är krocktestad (generation 2019) och kan tillsammans med en krocktestad rullstol användas som sittplats i en bil.

Observera: Rullstolens maximala belastning måste minskas med ca 20 kg.

 

Eftersom det är ett metallhydridbatteri och ettt IATA-certifikat finns tillgängligt går detta bra. Du kan ladda ner certifikatet från vår hemsida.

Om batteriet inte fungerar ska bör man först se till att det är fulladdat. (Obs: laddningstid är ca 2 timmar - notera att lysdioden på laddaren ändras till grön när laddningsprocessen är klar). Montera de fulladdade batterierna på båda sidorna och kontrollera funktionen.

Gör ett batteristresstest för att se om det laddade batteriet är skadat (se video).

WheelDrive får endast lyftas i hjulet. När du transporterar WheelDrive i en bil får den inte placeras på drivringen (för att förhindra skador på sensorerna). Om WheelDrive är monterad på rullstolen får WheelDrive bara transporteras i upprätt läge och ordentligt säkrad. Var alltid noga med att  drivringarna inte skadas.
Se video nedan för instruktion.

WheelDrive klarar av sluttningar på upp till 6° (~10%).

Ja, WheelDrive ersätter helt rullstolens vanliga drivhjul. Man kan välja om man vill ha eldriften påslagen eller inte. Har man inte eldriften påslagen så fungerar WheelDrive som vanliga drivhjul. 

Kontrollera att batterierna är monterade korrekt. Om det är första gången du använder WheelDrive, kontrollera att plastskyddet på batteriet är borttaget. Rengör kontakter (t.ex med tryckluft) och titta efter skador.