Vi hittade svar på:

Användningen av tippskydd beror på rullstolens, ledsagarens och applikationens tyngdpunktsjustering. Om du inte brukar använda tippskydd behöver du inte göra det med R20 heller. R20 gör inte att rullstolen tippar lättare. 

Fäll upp stativet så får du ett praktiskt paket som enkelt kan förvaras. Om det behövs kan man till och med montera bort stativet helt och hållet.

Den maximala hastigheten framåt är 6 km/h men man kan göra tillval som klarar 10 km/h eller 15 km/h. 
Att använda F55 med i högre hastigheter än 6 km/h är endast tillåtna på allmänna vägar i vissa länder och får i annat fall endast användas på privat egendom. 
I avsaknad av godkännande (en bilaga till beställningsformuläret som måste undertecknas innan beställning), i enlighet med vägtrafiklagarna, får F55 med hastighet >6 km/h inte köras på allmänna vägar, cykelbanor och trottoarer. Du måste själv ta reda på landspecifik lagstiftning angående användning och din lagliga skyldighet att försäkra F55-hastighetsinställningar högre än 6 km/h (10/15 km/h). När du reser med din F55, kontrollera alltid den specifika lagstiftningen i respektive land.

F55 passar de flesta manuella rullstolar, både kryssfällda och sådana med fast ram. För mer information läs kompatibilitetsguiden på Sunrise Medicals webbplats. Kompatibilitetsguiden visar alla stolar för vilka det finns ett kombinationsavtal. Listan är en indikation på vilka rullstolsmodeller som F55 kan monteras på. Se även avsnittet "Dockningsinformation" i kompatibilitetsguiden. Här hittar du också information om vilka krav som måste uppfyllas för att docka F55 på din rullstol. Ramens form, tyngdpunkt, hjulstorlek och sittdjup påverkar. Dessutom krävs en rak sektion av ramröret på minst 35 mm för att fästa klämmorna. Därför är det viktigt att prova för att vara 100% säker! Eller fråga din leverantör om råd.

F55 är en litet, mångsidigt, mycket manövrerbart och transportabelt drivaggregat som är avsett för användning inomhus och utomhus. Modellen med 14" hjul har bättre kapacitet offroad, medan modellen med 8,5" hjul är smidig tack vare mycket liten vändcirkel både inom- och utomhus.

Modellen med 14 "hjul ger dig bättre körkomfort, mer stabilitet vid hög hastighet och en oslagbar kapacitet offroad som gör att du kan hantera nästan all terräng. Om du letar efter bästa manövrerbarhet och den modell som tar liten plats hopfälld är modellen med 8.5" hjul är ditt bästa val. En sak är gemensam för båda: En bekymmerslös körglädje!

Ja. På Sunrise Medicals hemsida kan du hämta ett IATA-certifikat att ta med dig för att styrka detta. 

Nej, dockningssystemet måste alltid fästas på icke rörliga ramdelar och dockningsstipoften måste alltid vara parallella till marken. 

Beroende på brukarvikt, terräng, batteriets laddning och ålder etc räcker batteriet ca 15 km.

WheelDrive är krocktestad (generation 2019) och kan tillsammans med en krocktestad rullstol användas som sittplats i en bil.

Observera: Rullstolens maximala belastning måste minskas med ca 20 kg.

 

Eftersom det är ett metallhydridbatteri och ettt IATA-certifikat finns tillgängligt går detta bra. Du kan ladda ner certifikatet från vår hemsida.

Om batteriet inte fungerar ska bör man först se till att det är fulladdat. (Obs: laddningstid är ca 2 timmar - notera att lysdioden på laddaren ändras till grön när laddningsprocessen är klar). Montera de fulladdade batterierna på båda sidorna och kontrollera funktionen.

Gör ett batteristresstest för att se om det laddade batteriet är skadat (se video).

WheelDrive får endast lyftas i hjulet. När du transporterar WheelDrive i en bil får den inte placeras på drivringen (för att förhindra skador på sensorerna). Om WheelDrive är monterad på rullstolen får WheelDrive bara transporteras i upprätt läge och ordentligt säkrad. Var alltid noga med att  drivringarna inte skadas.
Se video nedan för instruktion.

WheelDrive klarar av sluttningar på upp till 6° (~10%).

Ja, WheelDrive ersätter helt rullstolens vanliga drivhjul. Man kan välja om man vill ha eldriften påslagen eller inte. Har man inte eldriften påslagen så fungerar WheelDrive som vanliga drivhjul. 

       
  • 1
  •  
  • 2
  •