JAY BalanceSittdyna

Optimerad för tryckavlastning, stabilitet och komfort.

Jay Balance dynan är designad för att ge bästa möjliga tryckavlastning i kombination med maximal stabilitet och komfort. Egenskaper så som det tjocka, mjuka skummet ger mycket bra tryckavlastning för sittbensknölar och trokanter, medan den nya formen på sittgropen, med en stängd bakkant, håller fluiden på plats. Fluidinläggets nya design och de dubbla överdragen ger också ökat skydd för huden och hög komfort. Maximal stabilitet och positionering uppnås med hjälp av sittgropens design, som är baserad på antropometriska mått. Det är också möjligt att använda positioneringsdelar som placeras i det inre överdraget för att möta specifika positioneringsbehov hos brukaren.

Be om en broschyr
JAY Balance rullstolsdynor
Nytt fluidinlägg: JAY Balance med Cryo® Fluid Teknologi

Nytt fluidinlägg: JAY Balance med Cryo® Fluid Teknologi

Vi introducerar Cryo Fluid, den nya revolutionerande fluiden som finns som ett alternativ till JAY Balance som redan tidigare utmärkt sig genom sina egenskaper för att minska risken för trycksår. Cryo Fluid är ett patenterat revolutionerande material för sittdynor till rullstolar som aktivt kyler brukarens hud i upp till 8 timmar (interna testdata vid 25° C) samtidigt som den fördelar trycket, minskar skjuvning och sänker risken för fukt.

Läs mer om Cryo Fluid.

Skumbas i flera lager

Skumbas i flera lager

Balance bas består av en skumbas i skum med slutna celler och med viss kontur. Den främre kanten på sittgropen i kombination med den bakre kanten håller fluiden på plats i sittgropen och ger stöd åt bäcken och trokanter.
Välj mellan JAY Fluid, Cryo Fluid eller luftinlägg

Välj mellan JAY Fluid, Cryo Fluid eller luftinlägg

Inlägget är en central del av dynan eftersom det omsluter de beniga delarna av bäckenet, maximerar tryckavlastningen och minskar risken för trycksår. Balance kan beställas med antingen JAY fluidinlägg, Cryo fluidinlägg eller luftinlägg, vilka anpassar sig efter respektive individs form, efter respektive sittposition samt att inlägget alltid hamnar under sittbensknölarna för att skydda huden mot trycksår.

Positioneringsdelar

Positioneringsdelar

Med positioneringsdelarna som kan fås som tillval kan bäcken och lår positioneras enligt många kliniska behov. BALANCE är mycket bra för olika positioneringsbehov och ökar sitt-toleranser samt kan anpassas efter förändrade behov hos brukare.
Innovativt, dubbelt överdrag

Innovativt, dubbelt överdrag

De innovativa inre och yttre överdragen hanterar kraven på bra luftgenomströmning och effektiv inkontinenshantering. Det inre överdraget är vattenresistent och enkelt att torka av och göra rent, samtidigt som den vattentäta dragkedjan och en tråd som inte suger åt sig vätska minskar risken för att skumbasen blir våt. Det luftgenomsläppliga yttre överdraget leder bort värme och fukt, vilket minskar risk för trycksår. Som tillval finns även ett yttre inkontinensöverdrag. Det finns två olika yttre överdrag att välja på; luftgenomsläppligt och inkontinens.

Beställ en broschyr

Lämna inga personliga uppgifter om du är under 18 år. Du kan läsa mer om våra riktlinjer för databehandling i vår integritetspolicy.

Hur använder vi din information för en broschyrförfrågan?

Sunrise Medical kommer att använda dina uppgifter för att skicka dig ett mail med den broschyr som du har begärt. Vi avslöjar aldrig eller delar dina personuppgifter med någon annan. Din information lagras i Storbritannien och kommer att sparas i 3 dagar.

Dimensioner
Totalbredd:340 mm - 600 mm
Totalhöjd:85 mm
Djup:340 mm - 600 mm
Vikter
Totalvikt:2,4 kg (400 x 460 mm med fluidinlägg); 1,9 kg (400 x 460 mm med luftinlägg)
Max. brukarvikt:150 kg (340 mm – 500 mm bredd); 225 kg (560 mm – 600 mm bredd)
Alternativ
Överdragstyp:Inkontinens, Luftgenomsläppligt
Typ av dyna:Fluid, Luft med en eller två kammare

Alla tillval och tillbehör är inte kompatibla med olika rullstolskonfigurationer. Vänligen se bruksanvisning och beställningsunderlag för mer information.