2023-10-17

Sunrise Medical lanserar en ny hopfällbar elrullstol: QUICKIE Q50 R Carbon, med en transportvikt på 14,5 kg* är detta vår lättaste hopfällbara elrullstol hittills. Den är enkel att transportera, förvara och manövrera, vilket gör den till det perfekta valet för personer som vill behålla sin aktiva och oberoende livsstil med en rullstol som är smidig att ta med sig.

Låg vikt tack vare högkvalitativa material
Q50 R Carbon har mycket låg vikt tack vare högkvalitativa material såsom till exempel kolfiberram och val av sittklädsel. Den är enkel att lyfta och har en snygg men ändå robust och hållbar design. Dessutom erbjuder kolfiberteknologin unika stötdämpande egenskaper för en smidig och effektiv körupplevelse.

Intuitiv
Rullstolens mekanism för hopfällning är otroligt smidig och Q50 R Carbon kan stå upprätt i hopfällt läge vilket underlättar vid laddning. Rullstolens kompakta profil gör den smidig att manövrera i trånga utrymmen och att transportera i bil, och tack vare transportremmen förblir den också i hopfällt läge. Den är dessutom utrustad med en intuitiv och pålitlig Curtiss Wright nVR2 borstlös joystick-kontroll som reagerar exakt på kommandon samt visar återstående batterinivå.

Ökad räckvidd
Tack vare utrymmet för dubbla batterier har Q50 R Carbon en räckvidd på upp till 24 km, vilket ger större frihet och oberoende. Dessutom är den utrustad med kraftfulla 250 W borstlösa motorer som du kan lita på.

Q50 R Carbon är även IATA-certifierad (24V Lithium-Ion-batteri) vilket gör den till en idealisk reskamrat**. Med sin kompakta svängradie på endast 800 mm kan den enkelt navigera genom butiker, mysiga restauranger och trånga inomhusmiljöer.

Stil & komfort
Hänsyn har också tagits till komfort och stil och den ergonomiskt formade sitsen säkerställer en bekväm sittställning och extra komfort ges genom ventilerande ryggstödet. Elrullstolen är utrustad med modernt bakljus från QUICKIE för att öka synligheten och säkerheten och dessutom finns det 5 accentfärger att välja mellan för att ge rullstolen en personlig touch.

För mer information om Q50 R Carbon, besök vår hemsida eller kontakta vår Kundsupport.

*15,85 kg med batteri och tillbehör

* * Enskilda flygbolag har olika krav på transport av produkter med litiumjonbatterier.  Innan du arrangerar en flygresa med rullstolen, vänligen bekräfta med ditt flygbolag eller transportör att de accepterar batteridrivna fordon enligt UN-klassificering: UN3171. Se bruksanvisning för ytterligare information.

Om Sunrise Medical: Sunrise Medical är världsledande inom innovation, tillverkning och distribution av avancerade hjälpmedel och mobilitetslösningar. Produkterna distribueras i över 130 länder under 17 egna varumärken. Vårt sortiment inkluderar manuella och eldrivna rullstolar, skotrar, e-mobilitetsprodukter, sitt- och positioneringssystem samt hjälpmedel för dagligt liv. Sunrise Medical Group är verksamt i 19 länder och har över 2 600 medarbetare över hela världen. Huvudkontoret finns i Malsch, Tyskland.