{

Gemino 30 SpeedcontrolLättviktsrollator

Den innovativa rollatorn som ger maximal säkerhet

Rollator med innovativt dynamiskt bromssystem för maximal säkerhet och en mjuk gång med kontrollerat motstånd.

Letar du efter en rollator med maximal säkerhet? Då är Gemino 30 Speedcontrol med sitt innovativa dynamiska bromssystem precis vad du behöver. SpeedControl erbjuder ett kontrollerat motstånd beroende på din hastighet och när du börjar accelerera aktiveras bromsarna i bakhjulen automatiskt. Du kommer att känna dig helt säker och kan njuta av en jämn gång och en bättre kroppshållning. Den är också utmärkt för gångträning.

Vill du köpa en produkt som privatperson? Vänd dig i såfall till någon av våra samarbetspartners, länkar till deras hemsidor hittar du här.

Försäljning privatpersoner
SpeedControl bromssystem för maximal säkerhet

SpeedControl bromssystem för maximal säkerhet

Det innovativa bromssystemet Speedcontrol har tre nivåer och kan enkelt anpassas till dina specifika behov. När du börjar accelerera, kommer bromsarna i bakhjulen automatiskt att aktiveras och detta understödjer en upprätt hållning och jämn gång. Speedcontrol främjar en stadig takt och säkerställer att du går närmare rollatorn och förhindrar rollatorn från "springa ifrån” dig. Detta förebygger också fall.

Enkel att fälla ihop, förvara och transportera

Enkel att fälla ihop, förvara och transportera

Gemino 30 Speed Contol har ett unikt system som gör den mycket enkel att fälla upp, fälla ihop och transportera tack vare en självlåsande mekanism. Det faktum att den endast väger 8,7 kg bidrar såklart till smidigheten. Om du har begränsat förvaringsutrymme kan du enkelt minska storleken ytterligare genom att flytta ner handtagen till den lägsta positionen.

Bra för gångträning

Bra för gångträning

Gemino 30 Speedcontrol har en unik förmåga att jämna ut din gång genom att erbjuda kontrollerat motstånd, detta gör den också till en bra träningspartner om du behöver lära dig att gå igen. Du kan koncentrera dig helt på sekvensen av rörelser  medan rollatorn främjar en upprätt hållning och en jämn takt. Genom att justera de olika bromsnivåerna efter din utveckling kan du enkelt följa din utveckling i rehabiliteringen. 

Passar också bra för barn

Passar också bra för barn

Gemino 30 S Speedcontrol, den minsta modellen, är också ett bra hjälpmedel för barn, så att de kan upptäcka världen på ett säkert sätt. För att gå till lekplatsen med sina syskon eller äta glass tillsammans med vänner. Det dynamiska bromssystemet gör gångträning roligt!

Beställ en broschyr

Lämna inga personliga uppgifter om du är under 18 år. Du kan läsa mer om våra riktlinjer för databehandling i vår integritetspolicy.

Hur använder vi din information för en broschyrförfrågan?

Sunrise Medical kommer att använda dina uppgifter för att skicka dig ett mail med den broschyr som du har begärt. Vi avslöjar aldrig eller delar dina personuppgifter med någon annan. Din information lagras i Storbritannien och kommer att sparas i 3 dagar.

Dimensioner
Totalbredd:60 cm (30, 30M); 55 cm (30S)
Totalhöjd:78 - 100 cm (30); 69 - 88 cm (30M); 65 - 77 cm (30S)
Totallängd:65 cm (30, 30M); 68 cm (30S)
Höjd hopfälld:80 cm (30); 76 cm (30M); 69 cm (30S)
Längd hopfälld:65 cm (30, 30M); 68 cm (30S)
Bredd hopfälld:23 cm
Sitthöjd:62 cm (30); 55 cm (30M); 48 cm (30S)
Vändradie:84 cm
Bredd mellan körhandtag:47 cm (30, 30M); 42 cm (30S)
Hjulstorlek bak:20 x 3.6 cm
Hjulstorlek fram:20 x 3.6 cm
Brukarens längd:150 - 200 cm (30); 135 - 170 cm (30M); 125 - 165 cm (30S)
Vikter
Max. brukarvikt:100 kg
Totalvikt:8.7 kg (30); 8.6 kg (30M); 8.2 kg (30S)
Max. vikt i korg:5 kg

Alla tillval och tillbehör är inte kompatibla med olika rullstolskonfigurationer. Vänligen se bruksanvisning och beställningsunderlag för mer information.

Dokumentation

Dokumentation

Vanligt förekommande frågor

En rollator är idealisk för personer med nedsatt rörlighet, olika typer av funktionsnedsättningar och balansproblem, listan kan göras lång.

Vi har t. ex en rollator speciellt framtagen för att hjälpa dem med Parkinson's sjukdom, läs mer om Gemino 30 Parkinson . Ta reda på mer om hela vårt utbud av rollatorer från Gemino.

Ja, våra rollatorer Gemino 20 och Gemino 30 finns även i mindre storlekar.

Vår rollator Gemino 60  har stora och mjuka hjul vilket passar bäst för en mer aktiv livsstil utomhus. 

Gemino 30 Parkinson har ett laserljus som extra funktion. Detta kan hjälpa till att komma igång igen när man har en “freezing period”. Man aktiverar ett laserljus via en knapp på handtaget, och genom att koncentrera sig på att kliva över laserlinjen på marken kan man få hjälp att komma i rörelse igen.

En rollator kallas också ibland för gånghjälpmedel och är en anordning utformad för att underlätta promenader.  Beroende på modell är det mycket bekvämare och pålitligare än att t.e x gå med en käpp.

 1 2