{

Gemino 30 ParkinsonLättviktsrollator

Det självklara valet av rollator för personer med Parkinsons sjukdom

Rollator speciellt utvecklad för personer med Parkinsons sjukdom.

En del personer behöver lite extra hjälp för att ta sig fram på ett säkert sätt. Om du har Parkinsons sjukdom är du kanske en av dessa. Vi har utvecklat en rullator med dig i åtanke, med funktioner som är helt anpassade efter just dina behov. 

Vill du köpa en produkt som privatperson? Vänd dig i såfall till någon av våra samarbetspartners, länkar till deras hemsidor hittar du här.

Försäljning privatpersoner
Justerbar släpbroms underlättar en jämn promenadtakt.

Justerbar släpbroms underlättar en jämn promenadtakt.

Den lätta rollatorn Gemino 30 Parkinsons är utrustad med en släpbroms som ger dig lagom motstånd och underlättar en jämn promenadtakt. Behöver du mer eller mindre motstånd? Du kan enkelt justera motståndet för att passa dina personliga behov. 

Ökad säkerhet med omvänt bromssystem

Ökad säkerhet med omvänt bromssystem

Tack vare det omvända bromssystemet stannar rollatorn omedelbart när du släpper bromsen

Laserljus som extra hjälpmedel

Laserljus som extra hjälpmedel

Ett laserljus kan hjälpa dig att komma igång igen när du har en “freezing period”.  Med denna speciella rollator kan du aktivera ett laserljus via en knapp på handtaget. Genom att koncentrera dig på laserlinjen på marken kan du sedan ta ett steg över den  -  och komma i rörelse igen.

Enkel att fälla ihop, förvara och transportera

Enkel att fälla ihop, förvara och transportera

Gemino 30 Parkinson har ett unikt system som gör den mycket enkel att fälla upp, fälla ihop och transportera tack vare en självlåsande mekanism. Det faktum att den endast väger 7,5 kg bidrar såklart till smidigheten. Om du har begränsat förvaringsutrymme kan du enkelt minska storleken ytterligare genom att flytta ner handtagen till den lägsta positionen.

Beställ en broschyr

Lämna inga personliga uppgifter om du är under 18 år. Du kan läsa mer om våra riktlinjer för databehandling i vår integritetspolicy.

Hur använder vi din information för en broschyrförfrågan?

Sunrise Medical kommer att använda dina uppgifter för att skicka dig ett mail med den broschyr som du har begärt. Vi avslöjar aldrig eller delar dina personuppgifter med någon annan. Din information lagras i Storbritannien och kommer att sparas i 3 dagar.

Dimensioner
Totalbredd:60 cm
Totalhöjd:78 - 100 cm (30); 69 - 88 cm (30M)
Totallängd:65 cm
Höjd hopfälld:80 cm (30); 76 cm (30M)
Längd hopfälld:65 cm
Bredd hopfälld:23 cm
Sitthöjd:62 cm (30); 55 cm (30M)
Vändradie:84 cm
Bredd mellan körhandtag:47 cm
Hjulstorlek bak:20 x 3.6 cm
Hjulstorlek fram:20 x 3.6 cm
Brukarens längd:150 - 200 cm (30); 135 - 170 cm (30M)
Vikter
Max. brukarvikt:130 kg
Totalvikt:7.6 kg (30); 7.5 kg (30M)
Max. vikt i korg:5 kg

Alla tillval och tillbehör är inte kompatibla med olika rullstolskonfigurationer. Vänligen se bruksanvisning och beställningsunderlag för mer information.

Dokumentation

Dokumentation

Vanligt förekommande frågor

En rollator är idealisk för personer med nedsatt rörlighet, olika typer av funktionsnedsättningar och balansproblem, listan kan göras lång.

Vi har t. ex en rollator speciellt framtagen för att hjälpa dem med Parkinson's sjukdom, läs mer om Gemino 30 Parkinson . Ta reda på mer om hela vårt utbud av rollatorer från Gemino.

Ja, våra rollatorer Gemino 20 och Gemino 30 finns även i mindre storlekar.

Vår rollator Gemino 60  har stora och mjuka hjul vilket passar bäst för en mer aktiv livsstil utomhus. 

Gemino 30 Parkinson har ett laserljus som extra funktion. Detta kan hjälpa till att komma igång igen när man har en “freezing period”. Man aktiverar ett laserljus via en knapp på handtaget, och genom att koncentrera sig på att kliva över laserlinjen på marken kan man få hjälp att komma i rörelse igen.

En rollator kallas också ibland för gånghjälpmedel och är en anordning utformad för att underlätta promenader.  Beroende på modell är det mycket bekvämare och pålitligare än att t.e x gå med en käpp.

 1 2