2024-04-04

Nu finns det en Q300 M Mini för alla åldrar och för alla kroppar

Med lanseringen av Q300 M Mini Kids och Q300 M Mini Teens är Q 300 M Mini-serien från Sunrise Medical komplett.

April 2024

Sunrise Medical är glada att tillkännage den svenska lanseringen av elrullstolarna Q300 M Mini Kids och Q300 M Mini Teens. Nu kan även barn och unga vuxna dra fördelar av Sunrise Medicals mycket populära elrullstol Q300 M Mini. Elrullstolen har mitthjulsdrift med patenterad fjädring på alla hjul samt anti-pitchteknologi som säkerställer mjuka körningar. Den har också en av branschens minsta vändcirkel på 1120 mm och med en bredd på enbart 520 mm är det enkelt att manövrera även i trånga utrymmen.

Det breda utbudet av positioneringsalternativ och de anpassningsbara sittsystemen går det nu att anpassa för ett brett spektrum av kliniska behov och enkel anpassning vid tillväxt för brukare i alla åldrar.
Det justerbara sittsystemet för Q300 M Mini Kids växer med barnet i bredd (280 - 400 mm) och djup (260 - 400 mm) utan behov av extra delar.
Sittsystemet till Q300 M Mini Teens kan justeras till en sittbredd på 300 till 400 mm och ett sittdjup på 360 till 500 mm och designades speciellt för att passa tonåringar som behöver smala sittbredder med långa sittdjup.  

Elrullstolarna är utrustade med eldriven lyft (300 mm) och kombinerad tilt (30⁰) eller upp till 50° med enbart tiltfunktion för tryckavlastning. De har också sssett brett utbud av tillbehör som tillgodoser en rad behov allt från de mer grundläggande till mer omfattande sådana.

Dessutom har Sunrise Medical integrerat teknologin från C-Me i hela Q300 M Mini-serien vilket tillåter brukarna att höja sittpositionen och på så sätt enklare ta del av sociala interaktioner och bättre nå saker och ting. Brukarna kan sitta i förhöjd position (300 mm) samtidigt som man tar sig fram i promenadtakt.

Rullstolarna kan stylas efter användarens personliga önskemål genom mönster och färger. Man kan välja mellan tolv spännande mönster på kåpan och även koordinera eller kontrastera med ytterligare sju accentfärger på hjul och länkhjul för att skapa en design som tilltalar brukaren. Via Built4Me erbjuds ytterligare personlig design som specialbeställning. Nästan vilken typ av design som helst kan skrivas ut på folie och fästas på rullstolens ram, sidoskydd och till och med på fotstödet.

Läs mer på www.sunrisemedical.se

Om Sunrise Medical: Sunrise Medical är världsledande inom innovation, tillverkning och distribution av avancerade hjälpmedel och mobilitetslösningar. Produkterna distribueras i över 130 länder under 17 egna varumärken. Vårt sortiment inkluderar manuella och eldrivna rullstolar, skotrar, e-mobilitetsprodukter, sitt- och positioneringssystem samt hjälpmedel för dagligt liv. Sunrise Medical Group är verksamt i 19 länder och har över 2 600 medarbetare över hela världen. Huvudkontoret finns i Malsch, Tyskland.Medical har sitt huvudkontor i Malsch, Tyskland och det Nordamerikanska huvudkontoret ligger i Fresno, Kalifornien och har ca 2.300 anställda runt om i världen.