2023-10-04

Sunrise Medical är glada över att tillkännage sitt strategiska förvärv av Ride Designs, en av branschledarna inom högkvalitativa sittsystem till rullstolar. Detta förvärv markerar en betydande expansion av Sunrise Medical och kompletterar det redan omfattande utbudet.

Ride Designs grundades 1998 och har sitt huvudkontor i Denver, USA, och har i över två decennier byggt upp sitt rykte som branschledare inom design och tillverkning av specialiserade sittsystem till rullstolar. Under de senaste åren har Ride Designs också framgångsrikt utvecklat, implementerat och optimerat avancerad 3D-utskriftsteknik för massproduktion av individanpassade produkter.

Thomas Babacan, VD och koncernchef för Sunrise Medical: "Vi är övertygade om att detta förvärv har stor strategisk betydelse som erbjuder ömsesidiga fördelar för båda parter. Detta utökar vårt breda sortiment och tillför också mycket värdefull klinisk expertis inom avancerad 3D-utskriftsteknik till Sunrise Medical-gruppen."

Tom Hetzel, VD och en av grundarna av Ride Designs: "Vi är glada över att bli en del av Sunrise Medical Group. Ride Designs har alltid varit dedikerat till att hjälpa rullstolsbrukare att få bästa möjliga passform för att förbättra deras livskvalitet. Detta överensstämmer sömlöst med Sunrise Medicals mission att förbättra människors liv."

OmSunrise Medical:
Sunrise Medical är engagerad i att förbättra människors liv och är världsledande inom innovation, tillverkning och distribution av avancerade mobilitetshjälpmedel och lösningar. Produkterna distribueras i mer än 130 länder under 17 egna varumärken, nyckelprodukterna inkluderar manuella rullstolar, elrullstolar, skotrar, drivaggregat, pediatriska mobilitets- och terapeutiska anordningar, sitt- och positioneringssystem och hjälpmedel för dagligt liv. Sunrise Medical Group är verksamt i 19 länder och har sitt huvudkontor i Malsch, Tyskland, och har över 2 600 medarbetare över hela världen.