Patricia Santana

"Livet tar inte slut för att du sitter i rullstol. Det blir ett nytt liv. Och det ger den perfekta möjligheten att övervinna dina gränser varje dag."

Jag var 11 år när jag fick diagnosen transverse myelitis som är en inflammation i ryggmärgen. Allt hände väldigt snabbt. Jag hade aldrig haft några hälsoproblem och från den ena dagen till den andra satt jag i en rullstol förlamad från bröstet och ner.

Jag brinner för mode och smink och kan spendera timmar med att titta i tidningar, på videor eller med att shoppa. 2015 uppfyllde jag en dröm när jag blev den första spanska modellen i rullstol på catwalken på New York Fashion Week.

Jag drömmer om att leva av något jag själv har byggt upp, något som motiverar andra. Jag inspireras av de som övervinner sig själva, som vaknar varje dag och tar risker för vad de vill. Jag älskar att läsa inspirerande berättelser om människor som har nått sina mål efter att ha startat från noll.

Livet slutar bara för att du sitter i rullstol, det blir ett nytt. Det blir en möjlighet att övervinna dina gränser varje dag. Att sedan se tillbaka och se vad gjort är fantastiskt!

patriicia_stna