Allmäna frågor

Sunrise Medicals produkter erbjuds i första hand via din Arbetsterapeut / genom din Hjälpmedelscentral. I särskilda fall går det också att köpa produkter direkt från Sunrise.

Du kan ladda ner bruksanvisningar (i PDF format) för produkter i nuvarande och utgånget sortiment här.

Manuella rullstolar

Totalbredden hittar du i bruksanvisningen eller i beställningsunderlaget på respektive produkt. Det som är viktigt att veta när det gäller manuella rullstolar är om du har kambring så ökar totalbredden fort. Tex en stol med 6 grader kambring och 24" hjul, blir 8cm bredare än en stol med 0 grader kambring.

Elrullstolar

Scooter

Nej. Försök inte göra detta. Din bil använder 12v batterier medan din scooter använder 24v.

Nej. Även om de ser likadana ut, så är ett bilbatteri och ett batteri till en scooter designade och uppbyggda på helt olika sätt. Om bilbatterier används kommer de inte att fungera.

Det är några saker du ska tänka på när du förvarar din scooter utan att använda dem under en längre tid. Innan du ställer undan den, se till att ladda batterierna 24 tim eller längre. När scootern är redo att ställas undan, koppla bort batteriboxen från scootern. Om det är möjligt och säkert att göra så, lossa handbromsen (frikopplingen). Förvara scootern så torrt och varmt som möjligt. Titta till din scooter åtminstone 1 gång i månaden för att koppla in batterier och ladda den 24 tim eller längre.

Detta beror till viss del på vad du betalar för elen. Underhållsladdning av en scooter ligger på 0,07 kwh/dygn (är kostnaden 1 kr/kwh blir kostnaden 7 öre.

Ladda din scooter varje dag, oavsett om du använder den eller inte. Ladda batterierna i åtminstone 8-10 timmar för normalt användande och 10-15 timmar om scootern används väldigt mycket. Det är möjligt att ha din scooter på laddning hela tiden upp till 5 dagar.Se bruksanvisningen för mer information om laddning.

Vädret kan påverka om det är mycket kallt eller fuktigt. Anledningen till detta är att alla batterier blir sämre vid sådana förhållanden, därför är det viktigt att försöka hålla batterierna så full-laddade som möjligt.

Sittande och positionering

Våra varumärken