JAY J3Fast ryggstöd

JAY J3 rygg serien

J3 ryggen finns i en rad olika utförande både vad det gäller bredder, höjder och konturer. Ett fast ryggstöd ger en bra positionering, ökad komfort och funktion för brukaren. För de som behöver mycket stabilitet passar någon av våra djupa ryggar, medan den mer aktiva brukaren har behov av en standard- eller mellankontur. Det finns en JAY rygg för alla brukare. Se mer information om mått och bredder i beställningsunderlaget.
 

Kontakt
JAY J3 Ryggstöd
MDC ryggen finns nu i över 40 storlekar

MDC ryggen finns nu i över 40 storlekar

Den populära ryggen med 150 mm djup erbjuds nu i höjder från 200 mm till 60 cm och bredder från 300 mm till 500 mm. MDC ryggen ger utmärkt stöd och positionering medan den 180 mm höga med inbyggt bålskydd erbjuder exceptionell bröststabilitet.

Mångsidig positionering

Mångsidig positionering

Tunn profil på bålstödet och dess fäste ger ett bekvämt stöd och möjligheten att montera fästet på antingen instidan eller utsidan av ryggskalet. Bålstödet finns i många storlekar med inbyggd justering för korrekt positionering. 

Sidosvängbara bålstöd

Sidosvängbara bålstöd

Sidofällbara bålstöd med enkel frigöringsknapp underlättar sidoförflyttningar.

 

Kompakt monteringsbeslag

Kompakt monteringsbeslag

Helt omdesignat för att passa den aktiva brukaren är det nya monteringsbeslaget mer kompakt och väger mindre än tidigare! Det är justerbart i bredd, djup, vinkel och höjd (med en maximum brukarvikt på 136 kg) och och inte bara enkelt att sätta på och justera utan risken för ostabilitet är också minimerad. Det är kompatibelt med LT och MT och dessutom är godkänt i krocktest. 
 

Kompakt monteringsbeslag Heavy Duty

Kompakt monteringsbeslag Heavy Duty

Den versionen av monteringsbeslag vi kallar Heavy Duty är precis lika anpassad till brukarens behov men mer fokuserad på större stabilitet och justerbarhet. Enkelt att montera på och av och självklart med reducerad risk för instabilitet. Justerbar i bredd, djup, vinkel och höjd klarar heavy duty-versionen en brukarvikt på upp till 225 kg! Standard på UT och SH. Godkänd i krocktest.
 

MDC och DC rygg med nytt konturdjup

MDC och DC rygg med nytt konturdjup

J3 ryggen erbjuder 4 typer av konturdjup: 
Standard kontur (SC) med 5 cm djup, Mellan kontur (MC) med 8 cm djup, Djup kontur (DC) & Rib kontur (MDC) med 15 cm djup. 

Ryggarna med MDC & DC konturer finns också i en extra djup version med 18 cm djup. 
 

Positioneringssystem

Positioneringssystem

För maximal tryckfördelning, rätt stöd och optimal komfort behöver en fast rygg följa brukarens form. Med detta i åtanke är J3-ryggens positioneringsdelar designade för att ge förskrivaren möjligheten att fastställa, anpassa och finjustera formen på J3 ryggen.

Dimensioner
Totalbredd:31 / 36 / 41 / 46 / 51 cm
Totalhöjd:17/ 20/ 24/ 30/ 34/ 38/ 42/ 46/ 50 cm
Djup:5/ 8/ 15 cm
Vikter
Max. brukarvikt:136 kg
Alternativ
Nivå av stöd:Låg, mellan, hög thorakal
Överdragstyp:Luftgenomsläppligt
Kontur:Standard, mellan, djup kontur

Alla tillval och tillbehör är inte kompatibla med olika rullstolskonfigurationer. Vänligen se bruksanvisning och beställningsunderlag för mer information.