Elrullstolar / QUICKIE / Elrullstol / QUICKIE Q500 M Sedeo Pro

QUICKIE Q500 M Sedeo ProMitthjulsdriven elrullstol

Superb manövrerbarhet inomhus och enastående prestanda utomhus.

QUICKIE Q500® M med mitthjuldsrift har en en superb manövrerbarhet inomhus och enastående utomhusprestanda. Detta kombinerat med det mycket anpassningsbara sittsystemet SEDEO® PRO samt innovativa kontroller skapar en perfekt elektrisk rullstol för alla äventyr.

Be om en broschyr Beställningsunderlag
Crash Tested

Mitthjulsdrift

QUICKIE Q500-serien kombinerar superb manövrerbarhet inomhus med enastående utomhusprestanda. Sittsystemet SEDEO PRO och innovativa kontroller ger den perfekta rullstolen för alla äventyr.

Med extremt tillförlitliga 4-poliga motorer med högt vridmoment som klarar hastigheter på 6, 8, 10 eller 13 km/h och val mellan 60 och 80 Ah batterier som maximerar din räckvidd kan du alltid köra tryggt med Q500 M SEDEO PRO.

Mycket smidig inomhus

Med en liten vändradie kan du njuta av intuitiv körning och fantastisk manövrerbarhet i kompakta utrymmen med denna smala (620 mm) bas och med en vändradie på 560-630 mm. Tar dig också lätt in under bord och ger åtkomst till rullstolsanpassade fordon med en låg sitthöjd från endast 415 mm.

 

Fantastisk prestanda utomhus

Njut av en mjuk och stabil körning med QUICKIE’s patenterade fjädring. Alla 6 hjulen har oberoende fjädring för att ta upp alla stötar och ojämnheter som kan uppstå under en tur.

QUICKIE‘s anti-pitch teknologi hindrar stolen att tippa framåt vid körning nedför kanter eller i nedförsbackar. Sitsens placering rakt ovanför drivhjulen ger bra väggrepp för bästa köregenskaper utomhus.

Kraften att åka vart du vill.

Njut av kraft och hastighet med kraftfulla 4-poliga motorer med högt vridmoment. Välj mellan maxhastigheter på 6 eller 8 km/h som standard eller uppgradera till 10 eller 13 km/h. Dessutom, med ett val av batterier på 60 eller 80 Ah kan du maximiera din räckvidd upp till 40 km!

Mitthjulsdrift

SEDEO PRO - Justerbart sittande

Sittystemet SEDEO PRO kombinerar en mycket justerbar och konfigurerbar sittram med olika positioneringsalternativ, inklusive ett stort urval av SEDEO PRO dynor och ryggstöd för milda till mediumhöga kliniska behov. SEDEO PRO är bekväm och förstärker brukarens oberoende i vardagen.

  • Justera sittdjup och sittbredd, ryggstödsvinkel och ryggstödshöjd, benstödsvinkel, nedre benlängd, armstödshöjd och armstödsdjup samt huvudstödets höjd. Dessa justeringsalternativ ger dig total flexibilitet och utförs snabbt och enkelt för att få exakt rätt position. Skulle behoven förändras är det lika enkelt att ställa om. 

  • SEDEO PRO har också skjuvningsreducering - den eldrivna ryggen har 10 cm lägeskompensering! Dessutom finns SEDEO PRO med ett fast ryggstöd eller två andra alternativ för bakåtlutande ryggstöd: mekanisk och med manöverdon.

  • Det elektriska benstödet med längdkompensation ger dig möjlighet att få den bästa positionen. Benstödet  finns som en centermonterat och i en swing-away version (den senare visas på bilden till höger). Du kan också välja det centermonterade benstödet eller 70° swing away benstödet med manuell upphöjning av svängning från benstödet.

  • Det finns ett brett sortiment av dynor och ryggar tillgängliga från sittsystemet SEDEO PRO, inklusive den flexibla ryggdynan med justerbara band och sidostöd - för unik komfort och enkel positionering.

  • SEDEO & WHITMYER huvudstöd är två exempel på positioneringsstöd, det finns också utfällbara bålstöd, lårstöd och knästöd. Alla positioneringsstöd är undansvängbara eller helt borttagbara. 

  • Det lättanvända armstödet som du enkelt svänger undan ger dig fri yta för överföring. Du kan välja mellan en borttagbar eller uppfällbar version (den senare visas på bilden till höger). Båda har 5 olika alternativ av armdynor.

  • SEDEO PRO erbjuder ett urval av tillval för att skapa den perfekta passformen för brukaren. Med fyra ryggstödstyper, fyra armstödstyper, fem benstödstyper och ett brett utbud av sitt- och ryggdynor, nackstöd och positioneringsalternativ. Dessa kan enkelt anpassas för att passa individuella krav och snabbt anpassas till förändrade behov.

SEDEO PRO - Justerbart sittande

Kontroll med ett knapptryck

Kontrollera din omgivning med Q500 M SEDEO PRO och dess innovativa kontrollteknologi. Tillgänglig med det pålitliga VR2 och det innovativa R-Net styrsystemet med stora utbyggnadsmöjligheter med en stor lättläst HD-display och intutiv manövrering.  

ANSLUT
Genom att använda integrerad infraröd teknologi kan du kontrollera omgivningen i din närhet såsom hemunderhållningssystem, TV-apparater, DVD:er, dockningsstationer och andra system - enkelt med din joystick.

BLUETOOTH & IDRIVE 
Kontrollera din telefon, dator, surfplatta och andra Bluetooth och i-enheter med detta användbara tillval. Anslut och kontrollera upp till fyra enheter.

QUICKIE PATENTERADE PROGRAMMERBARA KNAPPAR
Tack vare QUICKIE's patenterade programmerbara knappar kan du ändra funktionen på en knapp på din joystick till det kommando du önskar. Du kan också programmera en extra funktion (långt tryck) till knappar som ger dig snabbare, bekvämare och smidigare åtkomst till de funktioner du vanligen använder utan att behöva en joystick.

C-Me

Kör i förhöjd position med C-Me

C-Me handlar om att komma upp i höjd och att få mer närhet och tillgång till omgivningen. Du kan till och med röra dig framåt (i 4,8 km/h) samtidigt som du sitter i 300 mm förhöjt läge. Till skillnad från andra elrullstolar med denna funktion behåller elrullstolen sin fjädring även i detta läge och du får samma smidiga körning från början till slut. Du kan också byta läge med en knapptryckning utan att behöva stanna och får därmed en bekväm åktur.

 

Kör i förhöjd position med C-Me

Switch-It Kontroller

Om användning av en traditionell joystick inte är det bästa alternativet för dig, ger alternativa driftskontroller dig möjlighet att fullt ut uppleva din Q500 M SEDEO PRO's körkapacitet och fördelar.

Ta reda på mer.
Dual Pro™ Huvudkontroller från Switch-It

Dual Pro™

Proportionerlig huvudkontroll för intuitiv körning

Switch-It Switchade system för huvudkontroll

Huvudsystem

Huvudsystem

Switch-It system för hakstyrning

Hakstyrning

Eldriven och manuell mekanism för hakstyrning.

Link-It Monteringssystem

Link-It Monterings- system

Att montera inmatningsenheter på en elrullstol

Switch-It Allround joystick

Joystick Allround

Multifunktionell joystick

VersaGuide Kompakt Styrspak från Switch-It

VersaGuide

Kompakt proportionell kontroll

Switch-It MicroGuide styrning i mikroformat

MicroGuide

Proportionell styrning i mikroformat som är avsedd för brukare med mycket begränsad rörelseyta och/eller styrka

Switch-It MicroPilot Styrspak

MicroPilot

Mini-Proportionell joystick

Switch-It DriveStation

DriveStation

Ergonomisk styrning av elrullstolar

Switch-It Ctrl+5 Manöverbox för elrullstolar

Ctrl+5 Manöverbox

En bra genväg till ofta använda funktioner.

Switch-It Fjärrbrytare

Fjärrbrytare

Individuella fjärrbrytare för individuell åtkomst

Beställ en broschyr

Lämna inga personliga uppgifter om du är under 18 år. Du kan läsa mer om våra riktlinjer för databehandling i vår integritetspolicy.

Hur använder vi din information för en broschyrförfrågan?

Sunrise Medical kommer att använda dina uppgifter för att skicka dig ett mail med den broschyr som du har begärt. Vi avslöjar aldrig eller delar dina personuppgifter med någon annan. Din information lagras i Storbritannien och kommer att sparas i 3 dagar.

Dimensioner
Totalbredd:610 - 620 mm
Totallängd:1280 mm
Sittbredd:380 - 560 mm
Sitthöjd:415 - 490 mm
Sittdjup:400 - 560 mm
Ryggstödshöjd:440 - 560 mm
Bakåtlutning:90° till 150°
Vändradie:560 - 630 mm
Prestanda/Vikter
Max. räckvidd:Max. 40 km (med 80 Ah batterier)
Hastighetsalternativ:6/8/10/13 km/h
Batterier:60 Ah, 80 Ah
Maximal säker lutning:
Max. kantklättring:75 mm
Elektronik:VR2, R-Net
Min. vikt:140 kg
Max. brukarvikt:160 kg
Transport
KrocktestadDenna produkt har krocktestats och godkänts enligt kraven för ISO 7176-19.

Alla tillval och tillbehör är inte kompatibla med olika rullstolskonfigurationer. Vänligen se bruksanvisning och beställningsunderlag för mer information.

Dokumentation

Dokumentation