EMPULSE WheelDriveDrivaggregat

Njut av motorhjälp och fortsätt vara aktiv i din egen rullstol!

Det innovativa drivaggregatet WheelDrive är designat för att göra det enklare för dig att köra din rullstol, oavsett situation. Det ger också terapeutiska fördelar. Tack vare dess unika koncept med dubbla drivringar med olika funktioner, så ger WheelDrive inte bara extra hjälp utöver egen armkraft, det är också möjligt att rulla med full motorhjälp hela tiden. När WheelDrive är avstängd fungerar bakhjulen som vanliga drivhjul. Ta dig ut på en längre åktur, hantera kluriga vägar eller hinder, eller ta dig fram i trånga utrymmen? Du väljer helt enkelt den hjälp du behöver för att ta dig fram utan ansträngning. Med WheelDrive kommer du uppleva ökad frihet och rörlighet, fortsätt vara aktiv i din egen rullstol!

WheelDrive är krocktestad enligt ISO 7176-19:2008+A1:2015.
 

Vill du köpa en produkt som privatperson? Vänd dig i såfall till någon av våra samarbetspartners, länkar till deras hemsidor hittar du här.

Kontakt Beställningsunderlag
WheelDrive hjälpmotor för rullstolar
Smarta användarfunktioner

Smarta användarfunktioner

Smarta användarfunktioner:

  • Kontrollerad körning i nedförsbacke
  • Individualiserad programmering och justering

Enkel service och återanvändning:

  • Enkelt att byta drivringarna för både assistans och kontinuerlig drift och enkelt att byta batterierna till sensorerna för assistansdrivringen 
Backstopp

Backstopp

Tack vare backstoppet hindras WheelDrive automatiskt från att rulla bakåt vid körning i uppförsbacke. Detta även då assistansdrivringarna inte trycks framåt.

Kraftassistans eller kontinuerlig drift?

Kraftassistans eller kontinuerlig drift?

WheelDrive har ett unikt koncept med dubbla drivringar. De stora assistansdrivringarna ger kraftassistans och gör stolen lättare att köra. Användaren kan välja mellan tre inställningar för kraftförsörjning. Användning av de små motordrivringarna ger kontinuerlig drift och tre hastighetsval. Det behövs ingen handkraft. Det är lätt att växla mellan drivringarna, så att användaren alltid får precis den hjälp som önskas utifrån fysiska behov.

Mer frihet och självständighet

Mer frihet och självständighet

Att använda rullstolen med WheelDrive känns väldigt naturligt. Ta dig ut på en längre åktur, hantera kluriga vägar och hinder eller ta dig fram i trånga utrymmen. Reser du med bil kan hjulen tas bort från stolen för enkel transport. Med WheelDrive du kommer att uppleva ökad rörlighet och har mer energi att njuta av ett aktivt liv.

Passar de flesta rullstolar

Passar de flesta rullstolar

WheelDrive-hjulen kan enkelt monteras på nästan alla lättvikts eller vanliga rullstolar utan några ytterligare delar eller förändringar i stolen. Så du kan fortsätta att använda din egen manuella stol som är anpassad för dina specifika behov. Naturligtvis kan du byta tillbaka till de ursprungliga manuella hjulen som ett alternativ när som helst - utan verktyg.

Till vem passar WheelDrive?

Till vem passar WheelDrive?

Wheeldrive är designad för brukare i manuell rullstol som upplever att de har besvär med smärta, minskad ork eller energinivåer som går upp och ner under dagen. WheelDrive kan bidra till att minska smärta i armar och axlar för brukaren. Det minskar och förebygger också belastningen på muskler och leder vid användning av WheelDrive samtidigt som ett aktivt och rörligt liv bibehålls.
Vänligen notera att enhandsdrift eller körning med fötterna inte är kompatibelt med WheelDrive. Vid minskad kognitiv kapacitet eller vid spasticitet avråds användande av WheelDrive. 

Dokumentation

Vanligt förekommande frågor

WheelDrive är krocktestad (generation 2019) och kan tillsammans med en krocktestad rullstol användas som sittplats i en bil.

Observera: Rullstolens maximala belastning måste minskas med ca 20 kg.

 

Eftersom det är ett metallhydridbatteri och ettt IATA-certifikat finns tillgängligt går detta bra. Du kan ladda ner certifikatet från vår hemsida.

Om batteriet inte fungerar ska bör man först se till att det är fulladdat. (Obs: laddningstid är ca 2 timmar - notera att lysdioden på laddaren ändras till grön när laddningsprocessen är klar). Montera de fulladdade batterierna på båda sidorna och kontrollera funktionen.

Gör ett batteristresstest för att se om det laddade batteriet är skadat (se video).

WheelDrive får endast lyftas i hjulet. När du transporterar WheelDrive i en bil får den inte placeras på drivringen (för att förhindra skador på sensorerna). Om WheelDrive är monterad på rullstolen får WheelDrive bara transporteras i upprätt läge och ordentligt säkrad. Var alltid noga med att  drivringarna inte skadas.
Se video nedan för instruktion.

WheelDrive klarar av sluttningar på upp till 6° (~10%).

 1 2