{

Empulse F55 (14")Drivaggregat, brukarstyrda

Extra kraft till din manuella rullstol

Extra kraft till din manuella rullstol!

Med drivaggregatet Empulse F55 kan du utforska den del av världen som tidigare varit utom räckhåll. Med stora 14” hjul ökas komforten på din åktur, särskilt i ojämn terräng. Större, mer stabil och passande för ”off-road”. Endast avsedd för utomhusbruk.

Vill du köpa en produkt som privatperson? Vänd dig i såfall till någon av våra samarbetspartners, länkar till deras hemsidor hittar du ​här.

 

Kontakt Beställningsunderlag
Empulse F55 drivaggregat till rullstol - 14'' hjul

Freedom

Njut av åkturen!

Den perfekta lösningen om du letar efter ett miljövänligt alternativ som är lätt att hantera och som hjälper dig att orka lite längre.

 • Den kraftfulla borstlösa elmotorn i kombination med optimerat väggrepp hjälper dig att ta dig fram på nästan varje typ av underlag.

 • Du är bara några steg från ditt nästa äventyr. Empulse F55 är enkel att montera på de flesta manuella rullstolar. Dockningen tar bara några sekunder och sedan är F55 en kraftfull följeslagare i ditt dagliga liv. Mer information finns i vår kompatibilitetsguide.

 • Smart designad för att ge den härliga känslan av självständighet och oberoende, Empulse F55 hjälper till att spara på energin så att du orkar ta längre utflykter.

 • Tack vare den vikbara ramen kan Empulse F55 enkelt och snabbt fällas ihop till en praktisk storlek för transport. 
  Vik ihop ramen och för in i stativet så får du ett praktiskt paket som enkelt kan förvaras. 
  Om det behövs kan man till och med montera bort stativet helt och hållet.

Njut av åkturen!

Freedom

Gör det enklare att ta sig fram

Drivaggregatet Empulse F55 är kompatibelt med de flesta manuella rullstolar med fast front och erbjuder många fördelar i vardagen.

 • Litiumjonbatteriet på 8,1 Ah ger en räckvidd på upp till 25 km och har ett intelligent batterihanteringssystem som ger förbättrade laddningscykler och längre livslängd.

 • Välj mellan modellen med det större hjulet på 14” (som visas här) eller modellen med mindre hjul på 8.5" .

  Med de 14 tum som visas här har du mer stabilitet vid hög hastighet, förbättrad offroad-förmåga och en bekvämare körning. Den fullt justerbara Empulse F55s gör att du kan justera viktbalansen och därmed optimera väggreppet. Två oberoende bromssystem säkerställer ökad säkerhet.

   

 • Empulse F55 är mycket kompakt och enkel att docka för att snabbt uppgradera din manuella rullstol med extra kraft. Tack vare det uppfällbara stativet kan man dessutom snabbt fälla ihop den till en behändig storlek.

 • Den lättlästa displayen visar allt du behöver veta: hastighet, trippmätare, total sträcka, batterinivå och energiförbrukning

  Självklart kan du enkelt justera styrets läge. 

Gör det enklare att ta sig fram

Testimonial

Timo Amerouso

But it is not only professionally that I am always on the move. I prefer to spend my free time with my partner, my horses or ride a bicycle with my little dog Mia. There is no such thing as giving up for me. I get where I want to be and my new wheelchair pull device is a relief in everyday life. It's small, handy, manoeuvrable, a lot of fun and also a real alternative to the car.

Timo Amerouso
Dimensioner
Totalbredd:260 - 480 mm (rullstolens främre rambredd)
Länkhjul:14''
Drivhjul:14''
Färger:4: svart, röd, blå orange
Prestanda/Vikter
Max. räckvidd:25 km
Hastighetsalternativ:6 10 km/h; tillval: 10 km/h eller 15 10 km/h
Batterier:Litiumjon, 36V, 8.1 Ah
Max. kantklättring:Upp till 11% (6°)
Totalvikt:Från 13 kg (inkl. batteri)
Max. brukarvikt:110 kg

Alla tillval och tillbehör är inte kompatibla med olika rullstolskonfigurationer. Vänligen se bruksanvisning och beställningsunderlag för mer information.

Dokumentation

Vanligt förekommande frågor

Fäll upp stativet så får du ett praktiskt paket som enkelt kan förvaras. Om det behövs kan man till och med montera bort stativet helt och hållet.

Den maximala hastigheten framåt är 6 km/h men man kan göra tillval som klarar 10 km/h eller 15 km/h. 
Att använda F55 med i högre hastigheter än 6 km/h är endast tillåtna på allmänna vägar i vissa länder och får i annat fall endast användas på privat egendom. 
I avsaknad av godkännande (en bilaga till beställningsformuläret som måste undertecknas innan beställning), i enlighet med vägtrafiklagarna, får F55 med hastighet >6 km/h inte köras på allmänna vägar, cykelbanor och trottoarer. Du måste själv ta reda på landspecifik lagstiftning angående användning och din lagliga skyldighet att försäkra F55-hastighetsinställningar högre än 6 km/h (10/15 km/h). När du reser med din F55, kontrollera alltid den specifika lagstiftningen i respektive land.

F55 passar de flesta manuella rullstolar, både kryssfällda och sådana med fast ram. För mer information läs kompatibilitetsguiden på Sunrise Medicals webbplats. Kompatibilitetsguiden visar alla stolar för vilka det finns ett kombinationsavtal. Listan är en indikation på vilka rullstolsmodeller som F55 kan monteras på. Se även avsnittet "Dockningsinformation" i kompatibilitetsguiden. Här hittar du också information om vilka krav som måste uppfyllas för att docka F55 på din rullstol. Ramens form, tyngdpunkt, hjulstorlek och sittdjup påverkar. Dessutom krävs en rak sektion av ramröret på minst 35 mm för att fästa klämmorna. Därför är det viktigt att prova för att vara 100% säker! Eller fråga din leverantör om råd.

F55 är en litet, mångsidigt, mycket manövrerbart och transportabelt drivaggregat som är avsett för användning inomhus och utomhus. Modellen med 14" hjul har bättre kapacitet offroad, medan modellen med 8,5" hjul är smidig tack vare mycket liten vändcirkel både inom- och utomhus.

Modellen med 14 "hjul ger dig bättre körkomfort, mer stabilitet vid hög hastighet och en oslagbar kapacitet offroad som gör att du kan hantera nästan all terräng. Om du letar efter bästa manövrerbarhet och den modell som tar liten plats hopfälld är modellen med 8.5" hjul är ditt bästa val. En sak är gemensam för båda: En bekymmerslös körglädje!