Drivaggregat / Empulse / Drivaggregat, brukarstyrda

Drivaggregat, brukarstyrda

Smart utformade för att ge självständighet och frihet. Drivaggregat från EMPULSE hjälper dig att spara energi och att ta dig längre på dina utflykter.

Vill du köpa ett drivaggregat och är privatperson? Vänd dig i såfall till någon av våra återförsäljare KeepOn eller HELPFORYOU.SE. Läs mer här

 

EMPULSE F55 (8.5

EMPULSE F55 (8.5") Drivaggregat

Extra kraft till din manuella rullstol.

EMPULSE F55 (14

EMPULSE F55 (14") Drivaggregat

Extra kraft till din manuella rullstol!

Vanligt förekommande frågor

Fäll upp stativet så får du ett praktiskt paket som enkelt kan förvaras. Om det behövs kan man till och med montera bort stativet helt och hållet.
Den maximala hastigheten framåt är 6 km/h men man kan göra tillval som klarar 10 km/h eller 15 km/h.  Att använda F55 med i högre hastigheter än 6 km/h är endast tillåtna på allmänna vägar i vissa länder och får i annat fall endast användas på privat egendom.  I avsaknad av godkännande (en bilaga till beställningsformuläret som måste undertecknas innan beställning), i enlighet med vägtrafiklagarna, får F55 med hastighet >6 km/h inte köras på allmänna vägar, cykelbanor och trottoarer. Du måste själv ta reda på landspecifik lagstiftning angående användning och din lagliga skyldighet att försäkra F55-hastighetsinställningar högre än 6 km/h (10/15 km/h). När du reser med din F55, kontrollera alltid den specifika lagstiftningen i respektive land.
F55 passar de flesta manuella rullstolar, både kryssfällda och sådana med fast ram. För mer information läs kompatibilitetsguiden på Sunrise Medicals webbplats. Kompatibilitetsguiden visar alla stolar för vilka det finns ett kombinationsavtal. Listan är en indikation på vilka rullstolsmodeller som F55 kan monteras på. Se även avsnittet "Dockningsinformation" i kompatibilitetsguiden. Här hittar du också information om vilka krav som måste uppfyllas för att docka F55 på din rullstol. Ramens form, tyngdpunkt, hjulstorlek och sittdjup påverkar. Dessutom krävs en rak sektion av ramröret på minst 35 mm för att fästa klämmorna. Därför är det viktigt att prova för att vara 100% säker! Eller fråga din leverantör om råd.
F55 är en litet, mångsidigt, mycket manövrerbart och transportabelt drivaggregat som är avsett för användning inomhus och utomhus. Modellen med 14" hjul har bättre kapacitet offroad, medan modellen med 8,5" hjul är smidig tack vare mycket liten vändcirkel både inom- och utomhus.
Modellen med 14 "hjul ger dig bättre körkomfort, mer stabilitet vid hög hastighet och en oslagbar kapacitet offroad som gör att du kan hantera nästan all terräng. Om du letar efter bästa manövrerbarhet och den modell som tar liten plats hopfälld är modellen med 8.5" hjul är ditt bästa val. En sak är gemensam för båda: En bekymmerslös körglädje!

Mobilitet!

Våra drivaggregat för manuella rullstolar är mycket enkla att sätta på och ta av din rullstol. De är kompakta och kan vikas ihop så att de är smidiga att ta med i bilen. Drivaggregat från Empulse ger dig den extra styrka du behöver för att kunna ta dig längre utan att behöva oroa dig för att dina armar inte orkar hela vägen. Med drivaggregat kan också ta dig fram i naturen på ojämna underlag.