2022-12-05

2020 köpte Sunrise Medical företaget Leckey vars sortiment består av mobilitetslösningar för barn vilket väl kompletterar produktutbudet hos Sunrise Medical.

Första produkten på svenska marknaden är det modulära sittsystemet BeMe.

Leckey har årtionden av erfarenhet av design och klinisk expertis och efter detaljerad feedback från terapeuter och assistenter tog man fram BeMe. Ett sittsystem som kan individanpassas och finns tillgängligt i tre olika storlekar. Unik modularitet ger enkel konfigurerbarhet för att passa barnets individuella behov när hen växer och förändras.
Till BeMe har man konstruerat den första konturerande sittdynan som växer med barnet. Dynan består av specialutvecklat skum och ett tyg som är mycket töjbart, detta för att maximera bäckenets stabilitet och komfort när barnet förändras, växer och utvecklas.

BeMe finns i tre storlekar med tre sitsalternativ och tre ryggstöd, på så vis finns det en storlek för alla barn. Med en bra och stödjande sittposition främjas inkludering i alla dagliga aktiviteter och uppmuntrar också till självförtroende och självständighet.

 

Om Sunrise Medical: Sunrise Medical är engagerade i att förbättra människors liv och är världsledande inom innovation, tillverkning och distribution av avancerade mobilitetshjälpmedel och lösningar. Produkterna distribueras i mer än 130 länder under sina 15 egna varumärken varav nyckelprodukterna består av manuella och eldrivna rullstolar, e-mobilitetsprodukter, skotrar, samt sitt- och positioneringssystem. Sunrise Medical Group är verksamt i 18 länder och har sitt huvudkontor i Malsch, Tyskland och har över 2 200 medarbetare världen över.