2022-06-16

Sunrise Medical kompletterar sin flotta av elrullstolar med den mycket kompakta Q300 M Mini.

Göteborg, juni 2022.

Sunrise Medical är glada att tillkännage den svenska lanseringen av de elrullstolen Q300 M Mini.
Med denna produkt får man en intuitiv och lättstyrd mitthjulsdriven elrullstol men kanske den smalaste basen på marknaden.

Elrullstolen har mitthjulsdrift med patenterad fjädring på alla hjul samt anti-pitchteknologi som säkerställer mjuka körningar. Den har också en av branschens minsta vändcirkel på bara 1120 mm och är mycket smal med en bredd på enbart 520 mm vilket gör det enkelt att manövrera även i trånga utrymmen.

Med tillbehör kan även barn och unga vuxna dra fördelar av Q300 M Mini då man kommer ner i sittbred på 320 mm och sittdjup på 300 mm.
För att nämna några av de tekniska fördelarna har Q300 M Mini Eldriven lyft (300 mm) och kombinerad tilt (30⁰) eller upp till 50° med enbart tiltfunktion för tryckavlastning. Elrullstolen har dessutom ett brett utbud av tillbehör som tillgodoser en rad behov allt från de mer grundläggande till mer omfattande sådana.

Sunrise Medical också integrerat teknologin från C-Me i Q300 M Mini vilket tillåter brukarna att höja sittpositionen och på så sätt enklare ta del av sociala interaktioner och lättare nå saker och ting. Brukarna kan också sitta i förhöjd position (300 mm) samtidigt som man tar sig fram i promenadtakt.

Rullstolen kan stylas efter användarens personliga önskemål och man kan välja mellan tolv spännande mönster på kåpan. Koordinera eller kontrastera med ytterligare sju accentfärger på hjul och länkhjul för att skapa en design som tilltalar brukaren. Via Built4Me erbjuds ytterligare personlig design som specialbeställning. Nästan vilken typ av design som helst kan skrivas ut på folie och fästas på rullstolens ram, sidoskydd och till och med på fotstödet.

Läs mer på:  www.sunrisemedical.com

Om Sunrise Medical: Sunrise Medical är engagerade i att förbättra människors liv och är världsledande inom innovation, tillverkning och distribution av avancerade mobilitetshjälpmedel och lösningar. Produkterna distribueras i mer än 130 länder under sina 15 egna varumärken varav nyckelprodukterna består av manuella och eldrivna rullstolar, e-mobilitetsprodukter, skotrar, samt sitt- och positioneringssystem. Sunrise Medical Group är verksamt i 18 länder och har sitt huvudkontor i Malsch, Tyskland och har över 2 200 medarbetare världen över.