2021-05-11

Vi introducerar QUICKIE Nitrum, Sunrise Medicals innovativa aktiva manuella rullstol med fantastiska egenskaper vad gäller låg vikt, styvhet, justerbarhet och funktionalitet. Nitrum är lättast i sin klass och är konstruerad in i minsta detalj för att omvandla energi till rörelse så att användaren orkar längre med mindre ansträngning.

Nitrum är revolutionerande med många innovativa funktioner och elegant design. Det patenterade ovala ramröret av högkvalitativt aluminium (7020) bidrar väsentligt till den låga vikten. Ramen är värmebehandlad med Sunrise Medicals ShapeLoc-teknik, har handsvetsade komponenter, ett innovativt ryggstöd och andra funktioner som alla är utvecklade för att minimera vikten och samtidigt förbättra styvheten och prestandan.

I stället för att svetsa ihop flera delar är länkhjulshuset en enda ihålig smidd komponent. Starkare, lättare och helt justerbar, kan länkhjulet ställas in på optimal position för att ge maximal framdrivningseffektivitet.

Nitrum är också fullpackad med flera andra brukarinspirerade innovationer och nya funktioner, som t.e.x de första integrerade LED-lamporna där man även kan ta av batterierna vid laddning eller för att minska vikten. Det unika och patenterade vridlåset med vilket man fäller, låser och lyfter in Nitrum i t.e.x en bil med bara en hand. Sittklädseln med det nya systemet kräver minimal ansträngning för spänning och individuell justering. Dessutom är den helt nydesignade kompakta bromsen mer hållbar och smidigare vid överförflyttningar, den finns dessutom i en version som direktmonteras i ramen vilket ytterligare minskar vikten.

”Vårt produktutvecklingsteam består av mycket erfarna designers och ingenjörer som själva är rullstolsanvändare sedan lång tid tillbaka. Vi samlar in feedback från brukare med en mängd olika bakgrunder över hela världen och vi involverar kvalificerade interna och externa kliniska experter vid omfattande research.” Säger Sunrise Medicals koncernchef Thomas Babacan, ”Den värdefulla feedbacken från våra kunder har väsentligt påverkat vår utveckling av Nitrum. Vi tar hänsyn till de minsta detaljerna i våra designer och innovationer, och vi är övertygade om att brukaren kommer att känna skillnaderna och fördelarna. ”

Med ett av de största utbuden av tillbehör i branschen kan brukarna uttrycka sina personliga stilar med ett omfattande val av färger på klädsel, anodiserade länkhjul och gafflar, färgade drivringar, ramgrafik och färgalternativ.

Med lanseringen av Nitrum tar Sunrise Medical också upplevelsen till en helt ny nivå genom banbrytande digitala verktyg som ett 3D-visualiseringsverktyg online och Augmented Reality.

Andra modeller av Nitrum
Sunrise Medical pressar gränserna för innovation och utökar utbudet av modeller till Nitrum. Modellen med förstärkt ram ger största möjliga stabilitet och hållbarhet och de två Nitrum Pro modellerna med fast svetsade vinklar ger den lättaste konfigurationen utan att ge avkall på stabilitet.  
 

 1. QUICKIE Nitrum
  Brukarvikt upp till 125 kg, vikt från 7,5 kg, minimalistisk öppen ramdesign, lättaste inställbara rullstolen på marknaden
   
 2. QUICKIE Nitrum – Förstärkt ram 
  Brukarvikt upp till 140 kg, vikt från 8,4 kg, stabil förstärkt ram, fulla inställningsmöjligheter.
   
 3. QUICKIE Nitrum Pro – Lättaste modellen 
  Brukarvikt upp till 125 kg, vikt från 7,2 kg. Minimalistisk öppen ramdesign, fast svetsad ryggvinkel och axel till bakhjulen, något mindre inställningsbar utan att kompromissa med stabiliteten.
   
 4. QUICKIE Nitrum Pro Förstärkt ram
  Brukarvikt upp till 140kg, vikt från 8.1kg. Stabil förstärkt ram, fast svetsad ryggvinkel och axel till bakhjulen, något mindre inställningsbar utan att kompromissa med stabiliteten.

Lär dig mer om QUICKIE Nitrum genom att besöka www.sunrisemedical.se 

Om Sunrise Medical: Sunrise Medicals mål är att förbättra människors liv och företaget är världsledande inom innovation, tillverkning och distribution av avancerade mobilitetshjälpmedel. Manuella rullstolar och elrullstolar, drivaggregat, scootrar, sittdynor och rollatorer distribueras i mer än 130 länder. Sunrise Medical Group är verksamt i 18 länder och har sitt huvudkontor i Malsch, Tyskland och har över 2200 medarbetare världen över.