2021-02-10

Vi lanserar nu vårt nya brukarstyrda drivaggregat Empulse F55, den perfekta partnern, oavsett om du befinner dig på landsbygden eller i storstan.

Empulse F55 kan enkelt anpassas till de flesta manuella rullstolar, oavsett om de har fast ram, är kryssfällda eller har sidosvängbara benstöd. Välj mellan modellen med 8,5" hjul med liten förpackningsstorlek och utmärkt manövrerbarhet eller modellen med 14" hjul med  hög körkomfort och bättre terrängförmåga.

Tack vare den vikbara ramen kan Empulse F55 snabbt och enkelt fällas ihop till en praktisk storlek för transport. Detta i kombination med sin låga vikt innebär att F55 är smidig att förvara och transportera. 
Dockningsmekanismen är inte bara enkel och snabb att använda med sin automatiska låsmekanism, utan ger också extra säkerhet tack vare sina skyddsklämmor. Man sitter bekvämt och vid behov kan man när som helst korrigera styrets position för en bättre sittställning. 

Det som betyder mest i branta uppförsbackar är väggreppet och med den fullt justerbara Empulse F55 kan du justera viktbalansen och därmed optimera väggreppet.
Tillsammans med den kraftfulla borstlösa elmotorn kan F55 manövreras i nästan alla typer av underlag. För att sätta en personlig prägel kan man också välja mellan fyra olika färger på paneler och stänkskärm, dessutom ingår LED-belysning. 

”Empulse F55 gör det möjligt för oss rullstolsanvändare att utforska nya vägar som tidigare förefallit vara utom räckhåll. Utforska den branta grusvägen i skogen eller åk runt i stan och njut av större rörlighet utan att behöva använda bilen. Med den lättanvända dockningsmekanismen tar det bara några sekunder att göra sig redo att åka! Den kompakta storleken låter F55 vända "på en krona", vilket gör den extremt manövrerbar som är till stor hjälp i stadsmiljö. Den är dessutom så smidig att transportera att jag själv kan lasta in och ut den ur min bil. Sist men inte minst: när jag kör med F55 gör jag det med ett leende – detta är en produkt som verkligen förändrade mitt liv. ”, säger Felix Ott, Sunrise Medical Product Manager, EU. 
Besök vår webbplats www.Sunrisemedical.se för videor, bilder och för ytterligare information, eller kontakta vår lokala kundservice.

Om Sunrise Medical

Sunrise Medical är ett av världens ledande företag när det gäller utveckling, design, tillverkning och distribution av manuella rullstolar, elrullstolar, rollatorer, skotrar samt dynor och ryggar för bästa sittande och positionering. Sunrise Medical har tillverkningsanläggningar i Storbritannien, Mexico, Tyskland, USA, Spanien, Nederländerna, Polen, Norge, Australien och Kina.
Våra produkter som säljs under varumärken som Quickie, Zippie, Breezy, Sterling, Gemino och JAY säljs i över 130 länder. Sunrise Medical har sitt huvudkontor i Malsch, Tyskland och det Nordamerikanska huvudkontoret ligger i Fresno, Kalifornien och har totalt 2.300 anställda runt om i världen.