Sunrise Medical utser Thomas Babacan till ny VD och koncernchef

2018-08-28

Tomas Babacan

Sunrise Medicals styrelse har utsett Thomas Babacan till bolagets nya VD och koncernchef.

Thomas Babacan har en solid bakgrund som framgångsrik ledare i globala innovationsdrivna företag.

Thomas kommer senast från en tjänst som VD för AHT Cooling Systems, en globalt ledande producent av kommersiella kyl- och fryssystem. Innan det arbetade han som VD för VAG-gruppen som är verksam inom vattenlösningstillverkning. Thomas har också haft flera andra ledande befattningar, bland annat som VD för Leybold Vacuum, VD för Oerlikon Textile och COO för OC Oerlikon, ett börsnoterat teknikföretag.

"I Thomas Babacan har Sunrise Medical funnit en VD och koncernchef som i sina tidigare positioner har visat starkt ledarskap och strategiska kunskaper. Thomas, med sin erfarenhet inom global försäljning och affärsverksamhet, är väl lämpad att leda Sunrise Medical på sin ambitiösa tillväxtresa ", säger Johan Ek, Styrelseordförande på Sunrise Medical.

Thomas Babacan  startar som VD och koncernchef den 1 november 2018.

För mer information, bilder, logotyper och kommentarer, kontakta Sunrise Medicals Marknadsavdelning.

Om Sunrise Medical: Sunrise Medical är ett av världens ledande företag när det gäller utveckling, design, tillverkning och distribution av manuella rullstolar, elrullstolar, rollatorer, scooters samt dynor och ryggar för bästa sittande och positionering. Sunrise Medical har tillverkningsanläggningar i Storbritannien, Mexico, Tyskland, USA, Spanien, Nederländerna, Polen och Kina. Våra produkter som säljs under varumärken som Quickie, Zippie, Breezy, Sterling, Gemino och JAY säljs i över 130 länder. Sunrise Medical har sitt huvudkontor i Malsch, Tyskland och det Nordamerikanska huvudkontoret ligger i Fresno, Kalifornien och har totalt 2.300 anställda runt om i världen.


Presskontakt

Sara Tobiasson

Tel: 031-7483712
Email: Sara.Tobiasson@sunrisemedical.se

Våra varumärken