Sunrise Medical förvärvar Magic Mobility, Australien.

2018-08-03

Magic Mobility

01/08/2018: Sunrise Medical är glada att meddela om förvärvet av Magic Mobility. Sunrise Medical är en av de världsledande företagen inom utveckling, design, tillverkning och distribution av manuella rullstolar, elrullstolar, scooters, samt dynor och ryggar för bästa sittande och positionering och har nu förvärvat Magic Mobility, ett Australiskt företag som designar och tillverkar innovativa elrullstolar för terräng. Produkterna designas och tillverkas i Melbourne, Australien.

Magic Mobility bildades 1994 av en liten grupp av professionella inom rehab. Verksamheten leddes främst av Ashley Daff och Andrew Shipley. Genom åren utvecklade Ashley starka relationer inom organisationer för funktionshindrade och blev känd för sin djupa förståelse för människokroppen och sin exceptionella mekaniska förmåga. Andrew kompletterade med sin begåvning inom elektronik och affärs- och säljledarskap. Magic Mobility är nu marknadsledande inom segmentet terränggående elrullstolar. Varje rullstol är byggd i anläggningen i Melbourne och är personligt anpassad för varje individ. Med en strävan efter att hjälpa människor i en värld som inte är platt har rullstolsburna världen över fått och behållit sitt oberoende. Magic Mobility har sitt huvudkontor i Melbourne, Australien, med 24 anställda.

Jim Barratt, Senior Vice President Commercial Operations, Sunrise Medical ledde förvärvet för Sunrise Medical säger i ett uttalande: "Möjligheten att erbjuda våra kunder fler möjligheter när det gäller elrullstolar är kärnan i detta förvärv. Trots att vi har ett brett utbud av marknadsledande varumärken, innebär införandet av produktportföljen från Magic Mobility, att vi kan ge människor ett större urval av produkter för att fortsätta att njuta av sina liv."

Jill Barnett, General Manager på Magic Mobility: "Vi är glada för denna förändring som kommer att säkerställa att det 24-åriga australienska varumärket kan växa och utvecklas ännu mer i årtionden framöver. Vår önskan har alltid varit att öka medvetenheten och ge ökad tillgång till våra produkter och det Magiska sättet att leva. Vi är också glada att introducera ett globalt företag i staten Victoria,  utsikterna att fortsätta här i Melbourne och att använda mer lokala talanger när vi utökar är bra för tillverkningsindustrin och den övergripande australienska ekonomin."

Johan Ek, VD på Sunrise Medical avslutade med att säga: "Magic Mobility kommer att fortsätta att spela en ökad roll på den globala marknaden för elrullstolar och Sunrise Medical ser förväntansfullt fram emot vad framtiden ger. Magic Mobility har ett starkt och engagerat team av människor med en utmärkt ledning som fortsätter att driva verksamheten tillsammans med det stöd, resurser och erfarenheter vi har att erbjuda.”

Om Sunrise Medical: Sunrise Medical är världsledande inom utveckling, design, tillverkning och distribution av manuella rullstolar, elrullstolar, scooters samt dynor och ryggar för bästa sittande och positionering. Sunrise Medical består av marknadsledande varumärken som Quickie, Sopur, RGK, Zippie, Breezy, Switch-It, JAY och Whitmyer och tillverkar i egna anläggningar i USA, Mexiko, Tyskland, Storbritannien, Spanien, Polen, Holland och Kina med huvudkontor i Malsch, Tyskland, med 2 300 anställda över hela världen.

Om Magic Mobility: Magic Mobility bildades 1994. De är marknadsledande inom terränggående elrullstolar. Varje rullstol är byggd i anläggningen i Melbourne och är personligt anpassad för varje individ. Med en strävan efter att hjälpa människor i en värld som inte är platt har rullstolsburna över hela världen fått och behållit sitt oberoende. Magic Mobility har sitt huvudkontor i Melbourne, Australien, med 24 anställda.
 


Presskontakt

Sara Tobiasson

Tel: 031-7483712
Email: Sara.Tobiasson@sunrisemedical.se

Våra varumärken